Nipte nederlaag tegen Groningen

Op een nagenoeg uitverkocht Sportpark Boerbos zijn we er niet in geslaagd FC Groningen te verslaan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het werd 2-1 voor de groen-witten.

In de openingsfase zette de ploeg van Dick Lukkien hoog druk op de Groningers en die hadden daar duidelijk moeite mee. Kansen leverde het helaas nog niet op, tot de twintigste minuut. Lorenzo Ebecilio gaf voor vanaf rechts en voorbij de tweede paal werd de bal teruggekopt door Jeff Hardeveld. Die bereikte daarmee Ole Romeny, wiens schot nog maar net gekeerd kon worden door oud-Emmenaar Michael Verrips.

Een minuut later kwam FC Groningen voor het eerst in de buurt van het doel van de nieuwe doelman Eric Oelschlägel – en het was meteen raak. Jurgen Strand Larsen leek buitenspel te staan, maar mocht door en kon voorzetten richting Patrick Joosten. Die liet de kans niet onbenut en opende de score: 1-0.

De Drenten waren even van slag maar gingen op zoek naar de gelijkmaker. Jeff Hardeveld was daar misschien wel het dichtst bij; na een goede combinatie tussen Arnaud Luzayadio en Rui Mendes, kon laatstgenoemde voorzetten richting Hardeveld. Het lage schot van de linksback werd echter gekraakt.

De gelijkmaker blijft uit
FC Groningen verscheen met een compleet ander elftal na rust, met onder andere oud-Emmenaar Michael de Leeuw. Bij ons bleven Ebecilio en Michaël Heylen achter in de kleedkamer, zij werden vervangen door Ben Scholte en Teun Bijleveld.

Ook na rust kwam de eerste doelpoging van een Emmenaar; Jasin Assehnoun ontving de bal net buiten de zestien en schoot in de handen van doelman Jan de Boer. Maar ook nu viel de treffer aan de andere kant; Mike te Wierik schoot vanuit de kluts raak na een corner: 2-0.

Maar kort daarna maakte Mendes de aansluitingstreffer. Hij zette goed door op randje zestien en verschalkte de keeper. Amper twee minuten later leek hij opnieuw te scoren, maar na een steekpass van Scholte was de keeper nét iets eerder bij de bal dan Mendes.

Wat volgde was een fase met veel Drents balbezit, maar niet veel kansen. Jari Vlak zag zijn afstandsschot naast gaan en Scholte kopte een keiharde voorzet van Bijleveld naast.

In ons slotoffensief was de gelijkmaker nog een paar keer dichtbij. Remi van Ekeris stuitte van dichtbij op een Groningse verdediger en na de daarop volgende corner zag Azzeddine Toufiqui zijn afstandsschot gekeerd worden door de doelman. De grootste kans was voor Gonzalo Sánchez, die van amper een meter van de doellijn net niet kon binnenwerken doordat twee Groningers zich voor het schot gooiden.

Komende dinsdag wacht het volgende oefenduel. Dan spelen we bij SC Varsseveld tegen De Graafschap. Tickets zijn verkrijgbaar via De Graafschap.

FC Groningen – FC Emmen: 2-1
22. Joosten 1-0
52. Te Wierik 2-0
55. Mendes 2-1

FC Groningen eerste helft: Verrips; Kasanwirjo, Dammers, Sverko, Kalley (17. Dankerlui); Pelupessy, Duarte, Lundqvist; Suslov, Strand Larsen, Joosten.

FC Groningen tweede helft: De Boer; Van Gelderen, Te Wierik, Dankerlui; Ngonge, Matuta, Van Kaam, Oratmangoen, Abraham; De Leeuw, Postema.

FC Emmen: Oelschlägel; Luzayadio (60. Pabai), Heylen (46. Bijleveld), Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld (60. Vlak), Bernadou (60. Toufiqui); Mendes (75. Van Ekeris), Romeny (60. Sánchez), Assehnoun (80. Sluiter); Ebecilio (46. Scholte).