Terug naar overzicht Terug

Nipte nederlaag FC Emmen tegen Jong FC Groningen


  


Matias Jones (links) in afwachtende houding. 

  

Wout Weghorst (uiterst links) en Matias Jones (midden) zijn kansloos in deze situatie.

 

Norair Mamedov, kandidaat international voor Armenië, lijkt door te breken maar zou worden afgefloten. 

  

Ook deze actie van Norair Mamedov kan geen goedkeuring wegdragen.

Gezien de vele afgelastingen in de afgelopen dagen is het zaak zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen. FC Emmen deed dat door te oefenen tegen Jong FC Groningen dat o.a. Maikel Kieftenbeld en het veelbesproken talent Filip Kostic in de gelederen had. FC Emmen-trainer Joop Gall begon met de mogelijke basisopstelling voor de eerste competitiewedstrijd, dat nu SC Veendam-FC Emmen lijkt te worden, zonder Jorrit Kunst (schorsing) en Tom Hiariej die liesklachten had. De partijen wogen redelijk tegen  elkaar op maar het aantal scoringskansen was aan de magere kant. Bij FC Emmen debuteerde Matias Jones links voorin die af en toe technisch aardige dingen liet zien maar te weinig in het spel werd betrokken. Aan de andere kant was ook Marvin Wijks niet veel in beeld zodat spits Wout Weghorst ook weinig gevaar kon stichten. Uitgezonderd de 32e minuut dan toen zijn schot door de Groninger sluitpost werd gekeerd. De rebound werd door Yannick de Wit over geschoten. De stand was op dat moment al 1-0 voor de Groningers via een doelpunt van Kostic in de 22e minuut.
Na de thee liet trainer Gall zeven andere spelers opdraven waaronder Stanley Aborah die als enige niet bij FC Emmen onder contract staat maar wel de eretreffer op zijn naam kreeg. Nadat Hilal Ben Moussa in de 68e minuut voor 2-0 had gezorgd, verkleinde Aborah zes minuten voor tijd tot 2-1. De Groningers hadden in de tweede speelhelft wat meer doelrijpe mogelijkheden waaronder een schot op de paal. Aan FC Emmen zijde brak Ruud ter Heide een keertje door maar doelman Van der Lei kon zijn inzet keren.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag: Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Velda, Mamedov, De Wit, Wijks, Weghorst, Jones.
Tweede helft: Van der Vlag; Almeida, Maynard, De Wit, Kunst, Aborah, Velda, Metaj, Almubaraki, Ter Heide, Rojer.
FC Groningen: Van der Lei; Magnasco (46. Batbay), Letschert, Van Leyenhorst, Van Nieff; Kieftenbeld (46. Saban), Van Moorsel (73. Mennega), Ben Moussa; Bos, Zivkovic (65. Cristovao), Kostic (78. Janzen).