Terug naar overzicht Terug

Nipte nederlaag beloften tegen FC Twente


Milan Kopic werd tegen FC Twente met twee maal geel uit het veld gestuurd. Jong FC Twente kwam na een half uur spelen met tien man te staan. De Oostenrijker Schimpelsberger haalde de doorgebroken Paulo Henrique onderuit en kon met rood inrukken.


De eerste helft was van beide kanten een aantrekkelijk duel. Jong FC Twente kreeg via Rendla en Wellington goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Jong Heerenveen/ Emmen was via Tarik Elyounoussi dichtbij een treffer. Zijn schot belandde echter gekeerd op de binnenkant van de paal. Een paar minuten voor rust kreeg Jong Heerenveen/ Emmen de uitgelezen kans om langszij te komen. Jong Twente verdediger Vujicevic maakte hands in het strafschopgebied waarna de bal op de stip kwam te liggen. De inzet van Pavel Wojciechowski werd echter gekeerd door de Bulgaarse doelman Mihaylov.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan het eerste bedrijf. Jong Heerenveen/ Emmen probeerde de gelijkmaker te forceren maar wederom stond de paal een treffer van het de Noorderlingen in de weg. De ploeg van Johnny Jansen eindigde de wedstrijd ook met tien man want in de 75e minuut liep centrale verdediger Kopic tegen zijn tweede gele kaart op. Verder was er geel voor Lazaro en Wesley Wakker.