Nipt verlies Jong FC Emmen tegen Jong Cambuur

Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen Jong Cambuur met 2-1 verloren. Na een helft spelen stond het in Leeuwarden nog 1-1. Een erg jong Jong FC Emmen startte met Tom Overtoom in de basis, de middenvelder was half februari in het duel tegen NAC Breda geblesseerd geraakt en maakte in Leeuwarden weer speelminuten. In de eerste helft waren de partijen redelijk tegen elkaar opgewassen en de Emmenaren namen zelfs de leiding. Na een klein half uur stond Josip Baric met een onderschepping aan de basis en Arjen Hagenauw maakte het af met de 0-1. De voorsprong hield tot vijf minuten voor de pauze stand toen de Leeuwardenaar Oger Klos een vrije bal door de muur joeg: 1-1. Derian Reiners was voor rust nog dichtbij een treffer toen hij alleen op de keeper af ging maar kon de kans niet verzilveren.

In de tweede helft kwam bij Jong FC Emmen de B-junior Thijs Oosting als invaller voor Tyson dos Santos binnen de lijnen. De B-junior moest uiteraard wennen aan dit milieu. Dat gold ook voor nieuwe aanwinst Junior Albertus die een half uur voor tijd Arjen Hagenauw afloste. Hij kon nog geen potten breken maar in deze fase liep het ook niet echt meer bij de Emmenaren. Jong Cambuur maakte omstreeks dezelfde tijd via Marc Magan de 2-1 en winnende goal. Jong FC Emmen wilde in de slotfase met meer druk zetten nog een gelijkspel afdwingen maar grote kansen ontstonden er niet meer.
Jong Cambuur-Jong FC Emmen 2-1. 28. Hagenauw 0-1, 40. Klos 1-1, 60. Magan 2-1.
Jong FC Emmen: Elmali; Alex, Wielink, Sebastian Afousi, Komduur, Overtoom (46. Alexander Afousi), Baric, Dos Santos (46. Oosting), Mulder (75. Scholten), Hagenauw (60. Albertus), Reinders.