Nipt verlies Jong FC Emmen in Heerenveen

Jong FC Emmen heeft zich in Heerenveen zeker niet van de slechtste kant laten zien. Zelfs Jong SC Heerenceen trainer Henk Herder was van mening dat een gelijkspel een verdiende beloning zou zijn geweest maar na nagentig minuten stond er een 1-0 stand op het wedstrijdformulier. Er rest FC Emmen nog een bekerduel tegen Jong Cambuur maar die is alleen voor de statistiek van belang.
Lennon Ebeltjes, normalitrer doelman van FC Emmen A1, was de uitblinker in de eerste helft. Met een paar fantastische reddingen hield hij de de Friese beloften van de openingsgoal af. Hij moest alleen in de 65e minuut buigen voor een ‘zondagsschot’ van Sebastiaan Steur die vanaf een meter of dertig snoeihard uithaalde. Daarna kreeg Jong FC Emmen nog kansen via Daniël Manning en Renco van Eeken maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.
Bij Jong FC Emmen viel Laurens Huizinga na de eerste helft uit. Hij had na een elleboogstoot een scheur in de kin opgelopen en moest in de plaatselijke dokterspost worden behandeld. Met drie hechtingen kjon hij de thuisreis aanvaarden.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Snip, Lukens (46. Manning), Westerveld, Schenkel; Kamps, Boelen, Huizinga (46. Voorintholt); Doorn, Bosman (80. Bugera), Van Eeken.