Niki Leferink maakt rentree in beloftenteam

Jong FC Emmen had de handen vol aan de beloften van Stormvogels Telstar, zeker in de eerste helft was er sprake van een optisch overwicht van de gasten. Maar na 45 minuten spelen stond het wel 2-1 voor de Emmenaren die na 19 minuten via Bas Dost op een 1-0 voorsprong kwamen. Lang werd er niet van genoten want drie minuten later trokken de gasten de stand gelijk. Mohammed Messaoud liet een afstandsschot los waarop doelman Lennon Ebeltjes zich verkeek: 1-1. Na een mogelijkheid voor Frank Hoolsema in de 29e minuut kwam FC Emmen na een half uur spelen op 2-1. Een prima voorzet van Björn Zwikker bereikte Marcel Pannekoek bij de tweede paal die ineens uithaalde: 2-1. Zwikker was nog eens gevaarlijk maar schoot met links net over. Vier minuten na de rust incasseerde FC Emmen voor de tweede maal de gelijkmaker. Uit een rommelige situatie voor de goal van Ebeltjes was het Bob Koning die voor de Noordhollanders de trekker overhaalde: 2-2. Daarna waren de hoogtepunten zeldzamer uitgezonderd dan de wissel in de 63e minuut van Niki Leferink er in en Robin Demeijer er uit. Leferink maakte daarmee zijn rentree na voor het laatst op 1 december 2006 een officiële wedstrijd te hebben gespeeld. Dat was uit in Venlo waar hij in de 17e minuut uitviel met wat later bleek een afgescheurde kruisband.
Jong FC Emmen-Jong Stormvogels Telstar 2-2. 19. Dost 1-0, 22. Messaoud 1-1, 31. Pannekoek 2-1, 49. Koning 2-2.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Voorintholt, Schepers, Huizenga (60. De Almeida), Bergsma, Demeijer (63. Leferink), Pannekoek (79. Van der Weide), Little, Dost, Hoolsema, Zwikker.

Bas Dost (achter de paal) heeft de 1-0 gescoord.

Björn Zwikker en Bas Dost kijken waar de bal beland.

De 63e minuut: Niki Leferink klaar om in te vallen.

Het was even wennen voor Niki Leferink (Foto’s FC Emmen Media).