Terug naar overzicht Terug

Nieuwjaarsbijeenkomst FC Emmen geeft goed gevoel


Ronald Lubbers ging in zijn speech de gebeurtenissen in en rondom het Univé stadion in het voorbije jaar nog eens maand voor maand bij langs. En er was heel veel gebeurd. Minder goede en slechte berichten vormden de teneur in de eerste maanden maar met het in gang zetten van ‘Operatie schoon schip’, kwam er hoop. Door de bijdragen van de tien participanten kon het uitspelen van de competitie veilig worden gesteld.
 
 
In april werden verdere stappen gezet waaronder het meegaan van de Trots van Drenthe in het reddingsplan. In mei werd een technische platform benoemd en de kantoororganisatie werd versterkt. 
In de zomermaanden  werd de eerste stap gezet naar een volledige jeugdopleiding. Het ‘Wij zijn FC Emmen’ gevoel  ontstond en verder  werd iets unieks gepresenteerd door het fictief verscheuren van alle sponsorcontracten om tot een vast beleid te komen in die zin dat iedereen hetzelfde betaald. Er werd met Henk Hoekstra een nieuwe directeur gepresenteerd en het driejarenplan dat FC Emmen naar een structurele plaats in de top vijf moet brengen, werd gelanceerd.  Een meevaller was ondertussen de transfer van Bas Dost naar Vfl Wolfsburg die FC Emmen een opleidingsvergoeding opleverde.
 
In de maanden augustus, september en oktober is FC Emmen vooral bezig geweest om zich te richten op de interne organisatie. Jan van Erve volgde Henk Hoekstra als algemeen-directeur op en tussen de bedrijven door was ook de competitie begonnen. Door de vele veranderingen in de selectie was dat geen onmiddellijk succes, maar dat er kwaliteit in steekt was toch duidelijk. Tegen het einde van het jaar 2012 was de samenwerking met het Dierenpark Emmen goed nieuws en de indeling in categorie ll naar aanleiding van de jaarcijfers over 2011/12 was ook een duidelijk signaal dat FC Emmen zich in voorwaartse richting begeeft.