Terug naar overzicht Terug

Nieuwe partner DGC de Gelpenberg organiseert veiling voor FC Emmen Naoberschap


Tijdens het FaberExposize Gelpenberg Open 2022 organiseerde DGC de Gelpenberg na afloop van de Pro-AM op woensdagavond 31 augustus een veiling. Tijdens de veiling zijn een aantal prachtige (sport)objecten geveild. Dit heeft een fantastisch bedrag van €7.550,- opgeleverd. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor een lokaal goed doel namelijk stichting FC Emmen Naoberschap. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar de maatschappelijke stichting van FC Emmen. Het geld dat is opgehaald tijdens de veiling wordt gebruikt voor sociaal-maatschappelijke projecten binnen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.


DGC De Gelpenberg
In Aalden, op ruim zestig hectare Drents landschap, gelegen tussen enorme heidevelden, verrassende waterpartijen, een mooi glooiend landschap en eeuwenoude jeneverbessen, liggen de prachtige 27 holes van Drentse Golfclub De Gelpenberg; een 18 holes PAR 72 champions-course en een 9 holes PAR 3 baan. Door golfspelend Nederland gewaardeerd met een plaats in de top 15 van Nederland en als dé nummer 1 van Drenthe.

Maatschappelijk partner
Naast het organiseren van een veiling, na afloop van de Pro-Am op woensdagavond 31 augustus, zijn op diezelfde avond ook de handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst gezet. Daarmee wordt DGC De Gelpenberg partner van FC Emmen Naoberschap. Op deze manier kan de maatschappelijke samenwerking structureel een vervolg krijgen. 

De eerste aanzet
Niels van der Weerd, clubmanager bij DGC De Gelpenberg blikt met trots terug op de veiling en kijkt met veel enthousiasme naar de toekomst tussen beide partijen: “Tijdens het FaberExposize Gelpenberg Open hebben wij met een veiling tijdens de Pro-AM een prachtig geldbedrag opgehaald voor FC Emmen Naoberschap. Als golfclub vinden wij het belangrijk om ons te laten zien en iets terug te doen voor de regio. Wij hopen dat dit een eerste aanzet is van een langdurige samenwerking tussen beide organisaties en dat we hiermee gezamenlijk mooie dingen kunnen bereiken.”

Meer dan een rondje golf
“FC Emmen laat graag zien dat het meer dan voetbal is, maar DGC De Gelpenberg heeft laten zien dat het meer is dan een rondje golf. De veiling tijdens de Pro-AM heeft een geweldig bedrag opgeleverd voor FC Emmen Naoberschap. Een bedrag waarmee we een impuls kunnen geven aan onze maatschappelijke projecten en initiatieven. Daarnaast is het ook geweldig om te mogen mededelen dat DGC De Gelpenberg (minimaal) de komende drie jaar partner is van onze stichting. De succesvolle samenwerking gaat dus een vervolg krijgen en daar zijn wij erg blij mee”, aldus Jos Schaart, manager bij FC Emmen Naoberschap.

Foto’s via DGC De Gelpenberg. Gemaakt door: Edwin Vermaas.