Terug naar overzicht Terug

Nico Haak nieuwe trainer FC Emmen O21


Nico Haak is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen O21. Hij tekent een contract voor drie seizoenen en is daarmee de opvolger van Ruud Jalving, die vertrekt naar ACV.

Haak was tussen 2006 en 2011 al werkzaam voor de jeugdopleiding van FC Emmen en de toenmalige combinatie RJO Heerenveen/Emmen. In de zomer van 2021 keerde hij terug bij FC Emmen als trainer van FC Emmen O18 en hoofd jeugdscouting. Laatstgenoemde functie blijft hij bekleden, het O18-team krijgt een nieuwe trainer.

Haak: “Ik ben er trots op dat ik bij deze mooie club het hoogste jeugdelftal mag trainen. We hopen op dezelfde manier door te gaan als met FC Emmen O18, waarmee we dit jaar kampioen werden.”

Hoofd jeugdopleiding René Grummel: “Het is mooi dat Nico heeft verlengd, omdat hij naast het hoofdtrainerschap van O21 ook voor de brede jeugdopleiding van waarde is. Hij past in de toekomstvisie, waarin we verder willen professionaliseren en doorgroeien. We hebben intern de kwaliteiten om door te kunnen schuiven.”