Terug naar overzicht Terug

Nick Bakker: “Het wordt een boeiend duel.”


Verschenen in de Emmer Courant van 25 oktober 2022

Nick Bakker doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en maakte daar zijn debuut in het betaalde voetbal. Door een knieblessure bleef zijn échte doorbraak in Groningen uit en vertrok hij naar FC Emmen. Een goede keuze, want bij FC Emmen beleefde Bakker een succesvolle tijd met als hoogtepunt de promotie naar de Eredivisie bij Sparta Rotterdam. Samen met de inmiddels dertigjarige centrale verdediger kijken we terug op die tijd en blikken we vooruit op de wedstrijd van aankomende zondag.

Bij FC Groningen speelde hij voornamelijk in de jeugd, maar maakte hij ook zijn debuut in de hoofdmacht. Bakker: “Ik heb daar eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan, tot mijn blessure. Ik stond op het punt van doorbreken, maar door die blessure val je toch een beetje buiten de boot en is dat niet écht gelukt.”

Ook bij Emmen had hij het erg naar zijn zin: “Ik kijk terug op een heel mooie tijd. Eigenlijk alleen maar positieve gevoelens en ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt. De promotie was natuurlijk mijn allermooiste moment, daar denk ik nog vaak aan terug.” Hij onderhoudt dan ook nog altijd contact met de Drentse club: “Ik spreek de trainer nog regelmatig en er voetballen nog twee goede vrienden van mij: Keziah Veendorp en Richairo Živković.”

Toen Bakker met FC Emmen degradeerde verlengde hij zijn contract niet. “Ik wilde graag nog een keer de stap naar het buitenland maken en ik wilde Emmen niet aan het lijntje houden, dus heb ik mijn contract niet verlengd.” Maar de juiste buitenlandse club kwam niet voor de geboren Groninger en hij vertrok naar sc Heerenveen.

In Friesland begon Bakker goed: “Ik kwam laat binnen, maar ik had al vrij snel een basisplek te pakken. Ik had ook een goede klik met de supporters en het ging sportief ook allemaal voor de wind.” Maar na die goede periode hoorde hij niets van de clubleiding van de Friezen. “Dat was wel jammer, maar gelukkig had ik al wat vooruit gekeken”, aldus Bakker.

Vervolgens kwam daar dan zijn buitenlandse avontuur, maar die was van korte duur. In de zomer van dit jaar vertrok Bakker naar El Arabi uit Qatar: “Mijn zaakwaarnemer belde mij en ik twijfelde niet. Ik was transfervrij en de financiële voorwaarden waren goed.” Toch vertrok de dertigjarige verdediger alweer na twee maanden wegens privéredenen, waardoor hij nu transfervrij is. Bakker: “Ik heb wel al wat aanbiedingen gehad, maar ik wilde eerst fit worden. Ik ben nu zo goed als fit en de bedoeling is dat ik in de winter weer ergens ga aansluiten.”

Dan komende zondag. De ontmoeting tussen twee van zijn oude ploegen. Bakker verwacht een overwinning voor FC Emmen. “Beide teams zitten er momenteel niet lekker in, maar ik vind Emmen beter voetballen. Ze komen allebei moeilijk tot scoren en er staat veel spanning op, dus ik denk dat het een boeiend duel gaat worden. Maar wel één waarin Emmen uiteindelijk aan het langste eind trekt.”

Komende zondag speelt FC Emmen in het eigen stadion De Oude Meerdijk om 12.15 uur tegen FC Groningen.