Negen uit vier voor FC Emmen jeugd

Quick A1 – FC Emmen A1 1-2
Op papier was Quick Den Haag een tegenstander om de drie punten mee naar huis te nemen maar dit werd na een rode kaart voor doelman Pieter IJzerman in de twaalfde minuut nog een lastig verhaal. ,,Het was een mentaal examen”,karakteriseerde trainer Berry Zandink het duel en ”Uiteindelijk zijn we geslaagd.” De rode prent viel in een fase dat FC Emmen slordig speelde waardoor bijvoorbeeld Pieter IJzerman een fout van Lorenzo Kranenburg moest repareren wat hem rood kostte en Kranenburg zijn plaats in de basis. In de 26e minuut kwam FC Emmen op voorsprong na een individuele actie van Rick ten Voorde die de bal in de bovenhoek joeg: 0-1. Rick ten Voorde probeerde later nog eens de keeper met een stiftje te msleiden maar die ging er niet op in. De 0-2 had er voor rust eigenlijk moeten komen toen FC Emmen een strafschop kreeg nadat Wouter van Aanholt was gevloerd. Jordy Beeksma zag zijn inzet in de armen van de Haagse doelman eindigen. Direct na de thee kreeg FC Emmen de rekening voor het niet uitbouwen van de voorsprong toen de Hagenaars al in de 46e minuut op 1-1 kwamen. Een te korte terugspeelbal van Frank Schijff vormde de inleiding voor die goal. De spanning bleef er aardig in en in de 70e minuut hadden de Emmenaren geluk toen een schot op de paal belandde. In de 78e minuut kreeg FC Emmen een nieuwe kans vanaf de penaltystip na wederom een overtreding op Wouter van Aanholt. René Wolbers faalde niet en schoot de 1-2 binnen. Daarna volgde een alles of niets spelletje waarin zowel de thuisclub als de bezoekers een keertje de paal raakten zonder tot scoren te komen.
FC Emmen A1; Pieter IJzerman; Kuilder, Wolbers, Schijff (80. Kazantzis), Bal, Beeksma, Kiekebelt (75. Van der Kooij), Kranenburg (12. Koops), Van Aanholt (70. Fidom), Ten Voorde.

FC Emmen B1 – IJsselmeervogels B1 4-0
Luciano Slagveer was de grote man bij de Emmenaren met drie goals. Met de eerste zette hij in de 23e minuut zijn ploeg op 1-0. Het schot leek voorlangs te gaan, wat ook de doelman van de Spakenburgers dacht, maar de bal rolde via de binnenkant van de paal over de doellijn: 1-0. De 1-0 was tevens de ruststand na een helft waarin FC Emmen weinig kansen creëerden terwijl de gasten wel een aantal keren gevaarlijk in de buurt van de goal kwamen. Met Ferry Stollenga voor de aangeslagen Danie Slip begon het degelijk spelende FC Emmen aan de tweede helft waarin het in zeven minuten tijd naar een 3-0 voorsprong liep. Jens Jürn Streutker schoot eerst van net buiten het strafschopgebied raak en drie minuten later trof Slagveer voor de tweede maal doel. Nadat Streutker nog een keertje de staander had getoucheerd bepaalde Luciano Slagveer negen minuten voor tijd de eindstand op 4-0.
FC Emmen B1: Berends; Tom Westebring, Poelstra, Fokkens, Koenders, Simon IJzerman, Heerkes, Van Bree (63. Bas), Slagveer, Jens Jürn Streutker, Slip (41. Stollenga).

Luciano Slagveer heeft zojuist de 1-0 gescoord.

IJsselmeervogels verdediger Lamme lijkt zich aan een handsbal te bezondigen.

Jens Jurn Streutker (rechts) haalt uit voor de 2-0.

Mike Koenders is langs zijn directe tegenstander.

Haarlem C1-FC Emmen C1 1-2
FC Emmen C1 pakte drie mooie punten op het kunstgrasveld van de HFC Haarlem. ,,Een terechte overwinning”, volgens coach Nico Haak. ,,Het was niet een echt goede wedstrijd daarvoor was het spelen op het kunstgras vn een oud type ook erg lastig.” Kai Schraa tekende voor beide Emmer goals en beide malen was Hidde Streutker de aangever. De 0-1 viel in de 20e minuut van de eerste helft. Tien minuten later trok Haarlem de stand gelijk. De winnende goal viel twee minuten na de pauze. Behalve die twee goals kregen de Emmenaren ook nog meer mogelijkheden via Schraa en Streutker terwijl Danny Bouws nog een keertje op de paal mikte.
FC Emmen C1; Kortman; Hosseni, Jonkers, Strating, Wessels, Warmolts, Schraa, Hidde Streutker, Rasevic (36. Ots), Huser, Bouws.

FC Emmen D1-FC Groningen D1 0-6
Van Emmer zijde waren de verwachtingen niet hooggespannen. Immers de Groningers hadden een week eerder met 11-0 van Go Ahead Eagles gewonnen waarvan de Emmenaren met 2-0 hadden verloren. ,,Het was zaak veel strijd te leveren om niet met een dergelijke hoge uitslag geconfronteerd te worden”, meende coach Alami Ahannach. FC Emmen, waar de geschorste Rick Graver in de defensie werd gemist, kreeg in de eerste helft in een tijdsbestek van een minuut twee goals tegen waarvan eentje uit een strafschop. De beslissing was toen natuurlijk al gevallen want het zorgde voor een 0-3 ruststand. Toch was er een kans op een tegengoal maar Sander Boer trof de paal. In de tweede helft wilde FC Emmen D1 wat meer vooruit voetballen, kreeg wat kleine kansen maar kon de Groningers niet echt pijn doen.
FC Emmen D1 (basis); Schrik; Spaans, Azarkan, Arends, Baas, Berens, Greve, Osasso, De Vos, Berends, Boer. Wissels: Van Dijk, Heerkes, Koers, Meinderts, Spijodic, De Vos.

D1 doelman Joost Schrik stond in het middelpunt van de Groninger belangstelling.