Nederlagen voor A- en B-jeugd FC Emmen

FC Zwolle A1 – FC Emmen 6-4
Toen het na veertig minuten spelen 5-0 voor de Zwollenaren stond gaf niemand meer een cent voor de kansen van FC Emmen A1. Maar de ploeg toonde veerkracht en kwam terug tot 5-4 om in de allerlaatste minuut de genadeklap te krijgen. FC Emmen startte met een sterk gewijzigde en niet op elkaar ingespeelde achterste linie die het desondanks aandurfde om regelmatig de buitenspelval open te zetten. Dat had al binnen tien minuten een 2-0 achterstand tot gevolg en de voorsprong werd tot en met de 40e minuut uitgebouwd tot 5-0. Maar in de laatste vijf minuten voor de thee kwam FC Emmen terug tot 5-2. Eerst benutte Wouter van Aanholt een strafschop en vervolgens bepaalde Wesley Wakker de ruststand op 5-2. In de tweede helft werden betere afspraken gemaakt en kwamen de Emmenaren in de 60e en 65e minuut op 5-4. Er kwamen wel twee strafschoppen aan te pas, de eerste werd door Jordy Beeksma ingeschoten en Wouter van Aanholt benutte zijn tweede van de dag. De grote kans op de gelijkmaker werd vervolgens door Jeffrey Visser verknoeid die voor eigen glorie ging waar afleggen op Camiel Fidom meer op zijn plaats was. In de slotminuut sloeg FC Zwolle voor de zesde keer toe. In dezelfde minuut moest Wesley Wakker zich met een knieblessure laten vervangen.
FC Emmen A1: IJzerman (46. Springer); Fokkens, Schijff, Schonewille, Dos Reis, Moolhuizen, Van Aanholt, Beeksma, Visser, Fidom, Wakker (90. Wolting).

FC Emmen B1 – Excelsior B1 0-1
FC Emmen B1 hoopte op een stuntje tegen de koploper en kon de punten ook goed gebruiken. Er werd hard gewerkt maar aan het creëren van kansen kwam de thuisploeg nauwelijks toe. De beste mogelijkheid had aanvoerder Lars van der Berg twee minuten voor de pauze toen hij vrij tot schot kwam nadat de bal vanaf de achterlijn keurig was voor getrokken. De Emmenaar had de hoek voor het uitzoeken maar mikte over. De stand was op dat moment overigens al 0-1 want in de 25e minuut had De Reuver de Rotterdammers aan de leiding gebracht. In de tweede helft werd veelvuldig gewisseld zodat op een gegeven moment liefst vijf C-junioren in het veld stonden. Ondanks een slotoffensief bleef de koploper echter ongeschonden overeind.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Kuilder, Van der Ham, Koenders, Bal (70. Heerkes), Kazantzis (20. Slagveer), Van der Berg (60. Poelstra), Locadia (75. Streutker), Chacon, Ten Voorde.

Lars van der Berg mikt van dichtbij over.

Doelman Pascual Koops in actie

Luciano Slagveer kon niet tot scoren komen.

Rumoer in het strafschopgebied van Excelsior maar doelman Amarello blijft overeind (Foto’s FC Emmen Media)