Nederlagen Emmen A1 en B1

AFC A1-Emmen A1 1-0
Bij winst zou Emmen A1 nog een rol bij de strijd om de derde periode kunnen spelen maar na de nederlaag tegen AFC moet het nu uit kijken niet in acute degradatienood te komen. Dat laatste des te meer omdat de concurrentie wel won. Het verlies in Amsterdam was onnodig omdat vooral in de eerste helft Emmen het spel bepaalde. Zo stond Jesper Voorintholt reeds in de zesde minuut vrij voor de AFC doelman maar schoot tegen de sluitpost op. Dat was een beetje het verhaal van de eerste 45 minuten met Emmen regelmatig in de zestien van de gastheren. Ook na de rust begon Emmen aardig met een kans voor Mark Wever in de 55ste minuut maar ook hier was de AFC doelman op zijn post. In de 63ste minuut scoorde AFC de openingstreffer en naar later zou blijken het enige doelpunt. Een Amsterdamse aanvaller werd bij de tweede paal vrijgelaten en het was raak: 1-0. Emmen probeerde daarna uit alle macht nog tenminste een punt uit het vuur te slepen maar deed dat niet kien genoeg. Het gaf AFC regelmatig de kans op counters en creëerde zelf geen kansen meer.
Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Gaasbeek (75. Meertens), De roo (70. Otten), Broekema; Reins, Schepers, Hoolsema; Jesper Voorintholt (46. Bruinsma), Schonewille, Wever.

Emmen B1-Stormvogels Telstar B1 2-3
Het was sneu voor Emmen dat in blessuretijd de winnende goal voor de gasten werd gescoord maar helemaal onverdiend was het ook weer niet. Na een gelijkopgaande eerste helft was Telstar in het tweede gedeelte iets sterker in een pittig duel waarin scheidsrechter Van Dooren bepaald geen uitblinker was.
Björn Zwikker zette Emmen in de 13de minuut op voorsprong, waarna de gasten ook best kansjes kregen. Op slag van rust liet Randy van der Weide na de tweede goal te scoren. De bezoekers begonnen de tweede helft met drie wisselspelers en zetten voortdurend druk op de Emmer helft. Na een uur spelen kwamen ze dan ook op een op zich verdiende 1-1 stand toen Dennis Amamkwah vanaf elf meter doel trof. Tien minuten later profiteerde rechterspits Emanuel Bau van geknoei in de Emmer defensie: 1-2. Emmen herpakte zich daarna en kreeg via Pascal de Sevren Jaquet een kans uit een hoekschop maar de bal ging rakelings over. Een minuut later stond het toch gelijk toen Björn Zwikker met een fraaie lob, na aangeven van Lascal Boer, de 2-2 op zijn naam bracht. De slotfase was echter weer voor Telstar. Doelman Randy Poelman kon eerst nog eens redding brengen maar liet zich evenals de rest van de verdediging kort voor tijd verrassen door een vrije trap vanaf rechts die door Orville Struiken van dichtbij werd ingekopt: 2-3.
Emmen B1: Poelman; Hüsers (62. Görtz), Fühler, Rog, De Jong; Nouri, Zwikker, Jaspers (58. Boer); Van der Weide, De Almeida (73. De Sevren Jaquet), Manuel (58. Pot).

Emmen B2-Hoogezand B1 5-0
In de eerste helft was er sparke van een echte wedstrijd. Hoogezand speelde gedisciplineerd en gaf nauwelijks kansen weg. Slechts Richard Johannes kwam twee maal in uitstekende positie te staan maar miste telkens. Na rust liet trainer Pasdcal Kazantzis zijn ploeg achterein één-op-één spelen waardoor er een mannetje meer op het middenveld stond. Het tempo ging omhoog en in de 44ste minuut kwam het eerste resultaat toen Dennis Avci op snelheid door de verdediging van de gasten ging: 1-0. Drie minuten later stelde Johannes de meegekomen Pascal de Sevren Jaquet in staat de 2-0 te scoren. Het verzet was gebroken en na gemiste kansen voor Johannes en Bas Dost knalde Pascal Kerkdijk de 3-0 binnen. Kevin Görtz passeerde in de 75ste minuut drie tegenstanders alvorens beheerst te scoren: 4-0. Görtz nam drie minuten ook de vijfde treffer voor zijn rekening na aangeven van Richard Johannes.
Emmen B2: Feenstra; Görtz, Zuidberg, Jelle Siekman, Cremers; Moolhuizen (41. Kerkdijk), Herbers, Dost; Johannes, Jager (41. De Sevren Jaquet), Avci.

Voorwaarts Twelloo C1-Emmen C2 3-1

Anders dan de uitslag doet vermoeden, hebben de junioren van trainer Gerhard Husers een prima wedstrijd gevoetbald.Via goed combinatievoetbal werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. In de tiende minuut leidde dat tot een kans voor Mauro dos Reis, die vond echter na een mooie combinatie met Gianluca Caria de binnenkant van de doelpaal als eindstation. Vlak daarna was het Lothar van Mourik die vrij voor de keeper de goede kant van de paal niet kon vinden. Door een met geluk als voorzet bedoelde schot verdween de bal via de lat achter doelman Pascual Koops. In de tweede helft kon Emmen C 2 langszij komen door een doelpunt van Aziz Farsad die een mooie pass van Gerben Rog koeltjes afrondde. Tien minuten voor tijd mocht Twello vanaf dertig meter scoren. Pascual Koops, Jarco Westerhof, Corbin Kuilder, Gerben Rog,Radomir Djukic, Brian Bos ( 40. Chris van Houten ), Gianluca Caria, Lothar van Mourik ( 31. Simon IJzerman), Bernard Bakker ( 50. Aziz Farsad ), Michael Arling( 50. Jori Bouws ), Mauro dos Reis

Emmen D1-GRC Groningen D1 3-4
De derde achtereenvolgende nederlaag voor de jonge Emmenaren die bij rust met 1-2 achterstonden. Nadat GRC in 10e en 12e minuut op 0-2 was gekomen verkleinde Luciano Slagveer op slag van rust tot 1-2. Een kwartier na de doelwisseling kwam Emmen via een treffer van Jurgen Locadia op gelijke hoogte maar werd vervolgens door een counterend GRC naar een 2-4 achterstand gespeeld. Kort voor tijd bracht Dylan van Bree nog even wat hoop terug maar de gewenste gelijkmaker kwam er niet: 3-4.
Aanstaande vrijdag spelen Emmen D1 en FC Groningen D1 in het stadion voor de beker tegen elkaar, een prima gelegenheid om de neerwaartse spiraal te doorbreken.
Emmen D1: Bas Blanken,Jordy Eggengoor (Jisry Hoff),Robin Fokkens, Menno Heerkes, Niek Huser, Fabian Stevens, Dilan van Bree (Jurgen Locadia), Herman Hindriks, Luciano Slagveer, Martin Scholtens (Michael Chacon), Wouter Beijering