Nederlaag tegen TOP Oss in besloten duel

Op het veld van voetbalvereniging WWNA hebben we de voorbereiding afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen TOP Oss. De besloten wedstrijd bestond uit tweemaal 45 minuten, gevolgd door nog eens dertig minuten.

In de openingsfase was Jari Vlak dichtbij de 1-0 na een goede aanval. Zijn lage schot ging echter net voorlangs. In het restant van de eerste helft hadden de Emmenaren wel veel de bal, maar bleven grote kansen uit. Patrick Brouwer was met een volley nog gevaarlijk, Mike te Wierik stuitte op de doelman.

In de tweede helft kwamen de Ossenaren al vroeg op een 0-2 voorsprong. Eerst wipte Arthur Allemeersch een diepe bal over Jan Hoekstra heen, vervolgens kopte spits Kanstantinos Doumtsios een vrije trap binnen. Te Wierik bracht met een hard schot vanaf rechts de spanning terug in de wedstrijd (1-2), maar enkele minuten later zorgde Doumtsios in de counter voor de 1-3. In de slotfase bleef de ploeg van Fred Grim op zoek naar doelpunten. Piotr Parzyszek vond er één; na goed werk van Ahmed El Messaoudi en Lucas Bernadou zette hij de 2-3 op het scorebord.

Na de tweemaal 45 minuten volgde nog eens een half uur, waarin Grim veel andere spelers in het veld bracht. In dat deel van de wedstrijd bleven grote kansen uit, behalve één van Elijah Mansaray. Hij ontving de bal van Ben Scholte, maar schoot voorlangs.

Volgende week begint de competitie, voor ons is de eerste horde een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Klik hier voor de ticketinfo.

FC Emmen – TOP Oss: 2-3
46. Arthur Allemeersch 0-1
51. Konstantinos Doumtsios 0-2
58. Mike te Wierik 1-2
65. Konstantinos Doumtsios 1-3
79. Piotr Parzyszek 2-3

FC Emmen eerste 90 minuten: Hoekstra; Te Wierik, Heylen, Vos (76. Dirksen), Hardeveld; Kieftenbeld (46. Bernadou), Vlak; Brouwer, Scholte (63. El Messaoudi), Landu (63. Younan); Parzyszek.

FC Emmen laatste 30 minuten: Oelschlägel; De Lannoy, Funke, Dirksen, Burnet; Scholte, Solnardal; El Haddouti, Younan, Mansaray; Huijzer.