Nederlaag tegen Osnabrück in Ankum

Op het sportpark van SV Quitt in Ankum namen we het vrijdag in de namiddag op tegen VfL Osnabrück, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. In 120 minuten (tweemaal een uur) waren de Duitsers met 5-0 te sterk.

In de openingsfase kwamen de Duitsers amper van de eigen helft af en werd Emmen gevaarlijk via afstandsschoten van Chardi Landu en Jari Vlak en een kopbal van Ben Scholte. Tot de korte drinkpauze na een half uur bleef de ploeg van Fred Grim de bovenliggende partij, maar de grote kansen bleven uit.

Na de drinkpauze was Vlak opnieuw dichtbij met een schot van randje zestien, maar even later opende VfL Osnabrück de score. In de omschakeling kwamen ze er snel uit en het was uiteindelijk Lukas Kunze die Jan Hoekstra verschalkte. Tien minuten later werd het ook nog 2-0. Waar Julius Dirksen eerder met een geweldige sliding nog voorkwam dat Kwasi Wriedt kon scoren, vond Lars Kehl wel het net. Hij zocht vanaf links buiten de zestien de verre kruising en had succes: 2-0. In het restant van de eerste helft waren Jasper Huijzer, George Younan en Scholte nog wel dichtbij een Emmer treffer, maar zij haalden de trekker niet over na een goede actie van Vlak.

Voor het tweede uur stuurden Grim en Osnabrück-coach Tobias Schweinsteiger nieuwe elftallen het veld in, waardoor bij Emmen meer jeugdspelers in het veld kwamen en bij Osnabrück juist meer ervaren krachten. Na een kleine tien minuten vergrootten de Duitsers de marge, toen verdediger Niklas Wiemann van dichtbij binnentikte. Even later maakte spits Erik Engelhardt de 4-0, hij schoot hard raak in de korte hoek. Halverwege de tweede helft scoorde hij opnieuw, ditmaal na een lange bal. Die 5-0 was ook de eindstand, mede doordat Kyan van Dorp in het laatste deel van de wedstrijd een paar keer goed ingreep.

Aanstaande dinsdag vertrekken de spelers naar Delden voor het trainingskamp.

VfL Osnabrück – FC Emmen: 5-0
42. Lukas Kunze 1-0
52. Lars Kehl 2-0
69. Niklas Wiemann 3-0
72. Erik Engelhardt 4-0
88. Erik Engelhardt 5-0

FC Emmen eerste helft: Hoekstra (43. Oelschlägel); Te Wierik, Heylen, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld (48. Bikhan), Vlak; Huijzer, Younan, Landu; Scholte.

FC Emmen tweede helft: Oelschlägel (84. Van Dorp); Van Beijnen, Funke, Vos, Mansaray; Roufs, Strik; De Lannoy, Bikhan, Quaedvlieg; Misehouy.

VfL Osnabrück eerste helft: Kühn; Rorig, Karademir, Chato, Bähr; Kunze, Gnaase, Tesche; Kehl, Wriedt, Makridis.

VfL Osnabrück tweede helft: Grill; Ajdini, Gyamfi, Wiemann, Kleinhansl; Thalhammer, Wulff, Wähling; Putaro, Engelhardt, Niemann.