Nederlaag tegen Deinze in Delden

Tijdens het trainingskamp in Delden hebben we met 0-2 verloren van KMSK Deinze.

In de eerste helft was het voornamelijk FC Emmen dat het spel bepaalde. Na een kwartier was de voorsprong heel dichtbij na een mooie aanval over veel schijven. Het was uiteindelijk Jari Vlak die van dichtbij net niet binnen kon tikken, nadat Chardi Landu een voorzet van Mike van Beijnen terugkopte. Na een dik half uur spelen was het aan de andere kant wel raak; Jellert van Landschoot brak door aan de linkerkant en schoot raak in de verre hoek: 0-1.

Na rust duurde het tien minuten tot ook de tweede kans van de Belgen verzilverd werd. Lennart Mertens kon een vrije trap vanaf de zijkant verlengen en kopte zo raak in de verre hoek: 0-2. De Emmenaren gingen nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het gevaar kwam vooral van Belgische zijde. Jan Hoekstra moest zich in de slotfase nog laten zien met twee goede reddingen, waardoor 0-2 ook de eindstand was.

Zaterdag reizen de spelers terug naar Emmen, er staat die dag ook een besloten oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gepland.

FC Emmen – KMSK Deinze: 0-2
33. Jellert van Landschoot 0-1
56. Lennart Mertens 0-2

FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Van Beijnen, Te Wierik, Vos, Hardeveld; Kieftenbeld, Vlak; Brouwer, Scholte, Landu; Parzyszek.

FC Emmen tweede helft: Hoekstra; Funke, Te Wierik (70. Van Beijnen), Vos (63. Heylen), Mansaray; Roufs, Bikhan; Misehouy, Younan, Quaedvlieg; Huijzer.