Nederlaag FC Emmen C1, winst voor D-jeugd

Cambuur Leeuwarden C1-FC Emmen C1 3-0
Het leek een duidelijke nederlaag voor de Emmenaren maar de 3-0 was geflatteerd. Zo kreeg FC Emmen in de eerste helft aanvankelijk de betere mogelijkheden via Gianluca Caria en twee maal Simon IJzerman maar de Leeuwarder sluitpost verhinderde tot twee maal toe de openingsgoal terwijl de derde doelpoging van IJzerman over ging. FC Emmen zat blijkbaar met de gedachten al in de kleedkamer tot kort voor rust de thuisploeg eerst op de paal schoot en in de 34e minuut de stand op 1-0 bracht. FC Emmen begon het tweede deel van de wedstrijd minder sterk en kwam ook vrij snel op een grotere achterstand. Daar had Cambuur echter wel de hulp van de zwak leidende arbiter voor nodig die een overtreding van Robin Fokkens met een penalty bestrafte terwijl het gebeuren duidelijk buiten de zestienmeterlijn had plaats gevonden. Fokkens kreeg ook nog geel evenals Dilan van Bree. In een rommelige slotfase tilde de koploper twee minuten voor tijd de stand naar de 3-0.
FC Emmen C1: Berends; Van Bree, Fokkens, Hoff, Bos (55. Locadia), Poelstra (36. Westebring), Heerkes (47. Slagveer, 65. Hindriks), Koenders, IJzerman, Caria, Beijering.

FC Emmen D1-GRC Groningen D1 7-0
De Groningers wisten ruim een kwartier lang het doel schoon te houden tot Stephen Warmolts in de 18e minuut de score opende. Stan Ypenburg, Michael Chacon en Pascal Huser zorgden voor een 4-0 ruststand. De 2-0 van Stan Ypenburg was de honderdste competitiegoal van FC Emmen. Na rust werd er aan Emmer zijde druk gewisseld waardoor het ritme er een beetje uit ging. Toch kwam de ploeg snel op 5-0 door toedoen van Wouter Schuldink. Mark Meijer (35e) en Kai Rijkens (55e) bepaalden de eindstand op 7-0.
FC Emmen D1: Bos (Rob Schuldink); Rijkens, Jonkers (Mol), Rasevic (Bouws), Westebring (Strating), Warmolts (Meijer), Chacon, Wessels (Room), De Jong, Huser, Ypenburg (Wouter Schuldink).

Beelden uit FC Emmen D1-GRC Groningen D1 (Foto’s FC Emmen Media).