Terug naar overzicht Terug

Nederlaag bij PSV tijdens rentree in Eredivisie


Het is ons niet gelukt om tijdens onze rentree in de Eredivisie te stunten op bezoek bij PSV. In het Philips Stadion werd het 4-1 voor de thuisploeg.

Gesteund door 350 meegereisde Emmenaren in het uitvak, was de openingsfase veelbelovend van Drentse zijde. Ole Romeny zag zijn inzet van dichtbij voorlangs gaan en het balbezit was voornamelijk voor ons. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Xavi Simons veroverde de bal van Lucas Bernadou na een Emmer corner en luidde zo een snelle tegenaanval in. Simons gaf de bal mee op Johan Bakayoko, die op randje buitenspel stond maar door kon richting Eric Oelschlägel. De Eindhovenaar faalde oog in oog met de keeper niet en zette de 1-0 op het scorebord.

Een behoorlijke tegenvaller, zeker gezien het spelbeeld in het eerste kwartier. De volgende tegenvaller liet bovendien niet lang op zich wachten. Na een vrije trap van PSV belandde de bal via Jeff Hardeveld, Jari Vlak, Oelschlägel en uiteindelijk Maikel Kieftenbeld wat klungelig in eigen doel: 2-0. Vervolgens werd het ook nog 3-0, toen Armando Obispo de bal veroverde en meteen Cody Gakpo op Oelschlägel afstuurde en de buitenspeler rondde koel af.

Vlak voor rust was Vlak nog wel dichtbij een Drentse treffer. Richairo Živković dribbelde aan de linkerkant van het strafschopgebied langs zijn directe tegenstander en zocht Vlak, maar PSV-doelman Walter Benitez was eerder bij de bal.

Na rust wél raak
Na rust was het opnieuw Gakpo die het net wist te vinden. Luuk de Jong stak de Eindhovenaar weg aan de linkerkant, waarna hij laag in de verre hoek de 4-0 binnenschoot.

Maar we deden wat terug. Bernadou kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied in balbezit en gaf laag voor richting Romeny. Die schoot vanuit de draai knap raak en zette zo de 4-1 op zijn naam. Hij was een kleine tien minuten later ook nog dichtbij de 4-2; via Rui Mendes en de ingevallen Jasin Assehnoun ontving hij de bal op randje zestien. Hij zocht vervolgens de verre hoek, maar een knappe redding van Benitez voorkwam een doelpunt.

In de slotfase probeerde de ploeg van Dick Lukkien, overigens met debutant Fernando Pacheco in de ploeg, nog wel meer gevaar te stichten, maar de krachten waren bij veel spelers weggevloeid. Daardoor bleef het bij 4-1 in Eindhoven en zo lukte het dus niet om te stunten bij de seizoenstart.

Volgende week zaterdag wacht ons een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. We gaan van deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen weer een mooi feest maken! En we hebben de dag erna ook nog eens de Open Dag. Koop hier je tickets voor de wedstrijd tegen RKC!

PSV – FC Emmen: 4-1
17. Bakayoko 1-0
26. Kieftenbeld 2-0 (e.d.)
38. Gakpo 3-0
54. Gakpo 4-0
62. Romeny 4-1

Statistieken:
Schoten: 11-6
Schoten op doel: 6-2
Balbezit: 61-39
Corners: 3-6

PSV: Benitez; Hoever, Teze, Obispo (60. Ramalho), Max (46. Oppegaard); Simons, Veerman (46. Ledezma), Guttiérrez; Bakayoko, De Jong (90. Sávio), Gakpo (60. Saibari).

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Araujo, Veldmate, Hardeveld; Kieftenbeld, Vlak; Mendes, Romeny (86. Toufiqui), Bernadou (79. Pacheco); Živković (63. Assehnoun).