Terug naar overzicht Terug

Naoberschap Inside genomineerd voor Cedris Waarderingsprijs!


Het project Naoberschap Inside, een bijzondere samenwerking tussen FC Emmen Naoberschap en penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen, is een van de vier genomineerden voor de Cedris Waarderingsprijs 2021. Cedris is een landelijke vereniging die zich sterk maakt voor mensen met een (ver)grote afstand tot de arbeidsmarkt. Met de waarderingsprijs wil Cedris initiatieven, projecten en programma’s om de arbeidsmarkt inclusiever te maken meer zichtbaarheid geven.


Over Naoberschap Inside
Als eerste betaald voetbalclub in Nederland startte FC Emmen in 2019 met een project waarbij een maatschappelijke voetbaltrainer binnen de gevangenismuren van PI Veenhuizen actief is, met als doel om gemotiveerde gedetineerden na hun detentie aan een betaalde baan te helpen. Gedurende acht weken lang krijgen ze tweemaal in de week voetbaltraining van FC Emmen Naoberschap. Hierbij draait het om de elf kernwaarden van FC Emmen Naoberschap, waaronder respect, samenwerken en discipline. Daarnaast worden gedetineerden getraind en geschoold op persoonlijk vlak en wordt gekeken hoe ze kunnen werken aan een toekomst zonder criminaliteit. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor werk. Voor het onderdeel werk binnen Naoberschap Inside wordt actief samengewerkt met partner MatchBoyz Recruiting & Career.

Doel
De doelstelling van Naoberschap Inside is om gemotiveerde gedetineerden, die met succes het programma doorlopen, te begeleiden naar een (betaalde) baan onder andere via het zakelijke netwerk van FC Emmen. Inmiddels zijn al enkele gedetineerden die inmiddels weer op vrije voeten zijn, via het project aan een baan geholpen.

Bekendmaking
Op donderdag 18 november wordt in Amersfoort tijdens het Cedris-congres ‘De kracht van Samen’ bekendgemaakt wie zich winnaar mag noemen van de Cedris Waarderingsprijs 2021. De winnaar wordt gekozen door een deskundige vakjury. Naast de (extra) media-aandacht mag de winnaar ook een cheque van €2.500 in ontvangst nemen.

Vanwege de nominatie heeft Cedris een video gemaakt over Naoberschap Inside: