Nacompetitie een feit na nederlaag tegen Feyenoord

FC Emmen kreeg op zondag 21 mei landskampioen Feyenoord op bezoek. De sfeer zat er heerlijk in op De Oude Meerdijk en de spelers van Dick Lukkien konden op de nodige steun van het publiek rekenen. Na een spannende eerste helft wist Feyenoord helaas de wedstrijd in de slotfase te beslissen.

In de openingsfase zocht de uitploeg de aanval op, maar we stonden georganiseerd te voetballen en de Rotterdammers kwamen er bijna niet door. Alleen op een individuele actie van Sebastian Syzamański na, die naar binnen kapte en op randje zestien uithaalde, was een knappe redding van Mickey van der Hart noodzakelijk.

FC Emmen wachtte vervolgens geduldig af en vond via Keziah Veendorp de mogelijkheid om te counteren. Na een uitstekende actie van onze verdedigende middenvelder kreeg hij na een combinatie met Ahmed El Messaoudi de bal perfect op maat bij Richairo Živković. Onze spits kwam oog in oog met keeper Justin Bijlow en werkte koelbloedig af voor de 1-0!

De Drentse ploeg liet bij vlagen uitstekend voetbal zien, maar Feyenoord voerde het tempo op. Na een halfuur spelen kwamen de Rotterdammers via een actie van Oussama Idrissi op gelijke hoogte door de bal in de bovenhoek achter Van der Hart te schieten. Een kleine domper, maar FC Emmen bleef doorgaan en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong.

De 2-1 leek tien minuten voor rust dan ook te komen. Živković wist de verdediging van Feyenoord met een nuttige loopactie te slim af te zijn en kreeg de bal, net als bij de eerste treffer, perfect mee. Alleen ontplofte het stadion wanneer scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een eerdere overtreding op Veendorp. Živković begreep er niks van en kreeg geel, bovendien bleef de stand dus gelijk.

Een paar minuten later zagen we deze wedstrijd voor het eerst de kracht van het duo Diemers-Romeny. Ole Romeny kwam vrij voor het doel van Feyenoord en Mark Diemers wist hem met een fijne voorzet te bereiken. Een grote mogelijkheid, maar de bal ging helaas naast.

Groot verschil met eerste helft
Na de thee voerde Lukkien twee wissels door. El Messaoudi en Veendorp bleven in de kleedkamer en Jari Vlak en Lucas Bernadou mochten fris het veld in.

Invaller Neraysho Kasanwirjo testte na twintig minuten in de tweede helft Van der Hart met een hard afstandsschot. Onze keeper was alert en verwerkte het schot tot een corner, waar geen gevaar uitkwam. Even later drong Feyenoord weer aan. Via een voorzet van Alireza Jahanbaksh tikte Santiago Giménez de bal op de buitenkant van de paal.

FC Emmen probeerde met invallers Oussama Darfalou en even later Julius Dirksen terug in de wedstrijd te komen. Helaas wist Feyenoord tien minuten voor tijd toch op voorsprong te komen. Danilo Pereira stond vrij in de zestien van FC Emmen en kon een voorzet van dichtbij in het doel koppen. Het verzet leek gebroken.

We moesten nu alles op alles zetten en daardoor ontstonden er ook meer ruimtes. Hier wist Feyenoord van te profiteren en Danilo tekende, met een laag schot langs Van der Hart, voor zijn tweede treffer van de dag. De wedstrijd was beslist.

Door de nederlaag tegen Feyenoord en de overwinning van Excelsior tegen Fortuna Sittard gaan we de nacompetitie in voor lijfsbehoud. Hier kunnen wij alle steun bij gebruiken! Maar eerst staat er volgende week zondag 28 mei nog een uitwedstrijd bij FC Utrecht op het programma. Hier gaan we met een vol uitvak voor mooi resultaat en dan met vertrouwen de play-offs in!

FC Emmen – Feyenoord: 1-3
15. Richairo Živković 1-0
30. Oussama Idrissi 1-1
80. Danilo Pereira 1-2
86. Danilo Pereira 1-3