MVV net ietsje slimmer dan FC Emmen

Hoewel de uitslag voor FC Emmen negatief uitviel, kan zeker niet worden beweerd dat het een vervelende avond was. Het was in tegenstelling tot vele voorgaande edities van duels tussen deze twee clubs prima amusement met een aantal bijzonder fraaie doelpunten. Minder fraai waren de twee rode kaarten die de Emmenaren in de laatste minuut opliepen. Een grove overtreding van invaller Steven de Blok en een tweede gele prent voor Johnny de Vries betekende dat FC Emmen het duel met negen man moest uitspelen. Dat houdt tevens in dat de selectie van FC Emmen een overeenkomst met het verhaal van de tien kleine negertjes gaat vertonen. Eerst waren er twintig spelers, minus vier geblesseerden waren er tegen MVV nog zestien en de volgende week tegen BV Veendam zijn er nog slechts veertien beschikbaar waarvan twee keepers. De hulplijn richting Heerenveen zal daarom deze week wel in werking moeten worden gesteld.
Van de negentig minuten waren de eerste 45 minuten verreweg het aantrekkelijkste. MVV voldeed aanvankelijk niet aan de verwachting met een defensieve houding naar Emmen te zijn gekomen en bracht redelijk veel tijd op de Emmer speelhelft door. Toch waren de meeste kansen voor de thuisploeg. In de beginfase waren er eerst kansjes voor Tjaronn Chery die een aanval veel te vroeg afsloot en Ruud ter Heide die een voorzet van Hans Denissen net naast werkte. De 0-1 kwam daardoor toch een tikkeltje onverwachts. Uit een hoekschop werd de bal doorgekopt naar de tweede paal waar Tom van Hyfte er in slaagde doelman Harm Zeinstra te verslaan: 0-1. FC Emmen incasseerde deze tegenslag echter goed en kwam vier minuten later op gelijke hoogte. Uit een vrije trap voor MVV op de Emmer helft ontstond een counter die via Tjaronn Chery en Hans Denissen uiteindelijk door Eldrigde Rojer werd afgewerkt: 1-1. Een fraai doelpunt dat FC Emmen moed moest geven maar een coördinatiefoutje amper drie minuten later was er de oorzaak van dat MVV opnieuw op voorsprong kwam. Linkerspits Malcolm Esajas trok naar binnen en omdat niemand van de Emmer verdedigers zich voor hem verantwoordelijk voelde, kreeg hij opeens een vrij schootsveld voor zich en profiteerde daarvan optimaal: 1-2.
FC Emmen had tien minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Opnieuw een treffer om in te lijsten want na een klein half uur bracht Tjaronn Chery het publiek in vervoering door vanaf de punt van het strafschopgebied de bal schitterend in de verste bovenhoek te mikken. En op slag van rust was dezelfde Chery heel dichtbij de 3-2 toen hij een vrije bal vanaf een meter of twintig op de paal knalde. ,,Ik vind het zuur voor FC Emmen want het heeft gewoon een goede eerste helft gespeeld”,  troostte MVV-trainer na afloop collega Azing Griever. De Limburgse coach liet zijn ploeg in het tweede bedrijf echter aanmerkelijk minder offensief spelen om zich op de counter toe te leggen en dat bleek voor FC Emmen een te groot probleem. Het bleef bij wat speldenprikjes zonder tot opgelegde kansen te komen. ,,Je hoopt in de tweede helft de lijn door te kunnen trekken”, analyseerde Griever. ,,Maar we konden niet meer dat spel van voor de pauze brengen. De linies gingen te ver uit elkaar, we begonnen te twijfelen en er kwamen bijna geen kansen meer. Dat ligt ook aan het feit dat onze conditie nog onvoldoende voor negentig minuten is.”
Acht minuten voor tijd ging FC Emmen uiteindelijk de boot in. MVV mocht een vrije trap halverwege de Emmer helft nemen en omzeilde de muur door de bal naar de zijkant te spelen. Aanvoerder Tom Daemen pikte de bal op en schoot vanuit een moeilijke hoek zijn ploeg naar de 2-3. ,,Ik ben over die 2-3 natuurlijk teleurgesteld”, erkende Azing Griever. ,,Maar ook over die twee onbezonnen rode kaarten. Dat getuigt niet van discipline.”
FC Emmen-MVV 2-3. 12. Van Hyfte 0-1, 16. Rojer 1-1, 19. Esajas 1-2, 29. Chery 2-2, 82. Daemen 2-3. Scheidsrechter: Bekebrede. Gele kaart: De Groot (FC Emmen), Daemen, Voorjans (MVV). Rode kaart: 90. De Blok (FC Emmen), 90. (twee keer geel): Johnny de Vries (FC Emmen). Toeschouwers: 2173.
FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries, Zimmerman, Paridaans (85. De Blok), Guus de Vries, De Groot, Chery, Stolte, Denissen (74. Malenovic), Ter Heide, Rojer.
MVV: Boffin; Evers (46. Kuipers), Aafjes, Verdellen, Castellana, Van Hyfte, Voorjans, Daemen, Esajas, Olsen (72. Bah), Boateng (82. Kulga).

Guus de Vries lijkt dit duel te verliezen.

Malcolm Esajas (11) is Angelo Zimmerman (4), Harm Zeinstra en Guus de Vries te snel af.

Eldridge Rojer scoort hier zijn eerste goal voor FC Emmen.