Terug naar overzicht Terug

Mondea Traploop uniek evenement op 24 januari


Op zaterdag 24 januari 2015 zal er in De JENS Vesting te Emmen een nieuw evenement worden georganiseerd: een heuse Traploop, de Mondea Traploop. Het parcours gaat over alle tribunes, alle windstreken, Noord, Zuid, West en Oost-tribune, allemaal moeten ze beklommen worden.
Maar liefst 23 trappen en 375 treden. 5 meer dan die van de beroemde Martinitoren in Groningen. Totaal gaat de traploop over 1.000 meter met de finale-trap op de middenstip van het stadion! Een ieder kan individueel inschrijven, maar ook als team. Een team van een bedrijf, een klas of een (sport)vereniging, van een dorp of een straat. Alles is mogelijk!
Er is een heuse wedstrijd maar men kan ook gewoon recreatief meedoen. Er is sprake van een echte tijdwaarneming dus een ieder kan zelf zien welke tijd hij of zij heeft gelopen. Voor de wedstrijdlopers zijn er geldprijzen, voor de recreanten bekers en iedere deelnemer ontvangt in ieder geval een herinneringsmedaille. Uit de opbrengst van de traploop zal er een donatie worden gedaan aan een Goed Doel. Voor de editie van 2015 is als Goed Doel gekozen voor Stichting Leergeld Emmen.

Wie durft de uitdaging aan en komt de 23 trappen, de 375 treden het snelst bedwingen Welke sporter, welk team, welk bedrijf, welke vereniging, welke klas
Voor meer informatie: zie www.traploop.nl