Terug naar overzicht Terug

Mogelijke gevolgen faillissement SC Veendam


Het is voor de KNVB op dit moment nog niet duidelijk of beroep zal worden ingesteld tegen deze beslissing van de rechtbank. Partijen hebben hiervoor formeel acht dagen de tijd. Tot die termijn is verstreken, behoudt SC Veendam de licentie. De gespeelde wedstrijden in de Jupiler League worden in geval van een onherroepelijk faillissement als niet gespeeld beschouwd. Dit zal in de competitiestand gevolgen hebben. De drie al behaalde periodetitels in de Jupiler League (MVV Maastricht, Sparta Rotterdam, De Graafschap) blijven staan. Totdat het faillissement onherroepelijk is geworden, blijft de huidige competitiestand van kracht.


 Eind vorig jaar werd reeds bekend dat er dit seizoen geen promotie vanuit de Topklasse naar de Jupiler League plaatsvindt en omgekeerd geen degradatie vanuit de Jupiler League naar de Topklasse. Het eventuele definitieve faillissement van SC Veendam heeft dan ook geen directe invloed op de promotie/degradatie van seizoen 2012/’13.

 De KNVB treedt op zeer korte termijn in contact met de club met betrekking tot de wedstrijd SC Veendam – FC Dordrecht van aanstaande maandag.