Terug naar overzicht Terug

Moe en voldaan terug uit Spanje


Vrijdag 26-05-2006.


 

Voor vandaag is er een training gepland in het stadionnetje van FC Lloret de Mar van 12:00 tot 13:30 uur. Doordat de training later plaats vindt dan gebruikelijk, mogen de jongens uitslapen en verschijnen later aan het ontbijtbuffet. Wanneer het hele gezelschap koers zet richting onze trainingsaccommodatie staat de zon reeds weer hoog aan de hemel, het is al lekker warm.

 Wegens de temperatuur zal het een rustige training worden. Nadat de traditionele warming-up is afgewerkt gaan we ons bezig houden met het afwerken op de goal met een afdraaiende voorzet. Twee groepen moeten in een wedstrijdvorm zoveel mogelijk proberen te scoren. Bij een van de beide groepen zijn Gerard de Vries en Gerry Hoff ingedeeld. Opvallend is dat voornoemde heren  van de 6 gescoorde doelpunten er 4 voor hun rekening nemen. Niet zomaar doelpunten, de ene nog mooier dan de andere met het hoofd en uit een volley onderkant lat in het doel. De jongens staan vol bewondering toe te kijken.

Nadat de verliezende partij zijn straf in de vorm van, lopend miauwen, heeft uitgevoerd worden er nog een aantal penalty’s genomen. De hierbij verliezende partij mag 20 keer opdrukken. De training zit er om 13:30 uur op.

Vanmiddag  hebben de jongens een vrije middag. Van 16:00 tot 19:45 uur mag er geshopt worden in Lloret de Mar. Er worden allerlei zaken ingekocht, weer anderen vinden het tijd worden voor de Burger King. Iedereen is keurig op tijd terug voor het avondbuffet om 20:30 uur. Bedtijd is gepland om 22:30 uur en om 23:00 uur is het op de meeste kamers alweer lekker rustig.

 

Zaterdag 27-05-2006.

 

We moeten vandaag vroeg op want we gaan vandaag naar Barcelona. Op het busstation in Lloret stappen we op de bus, die ons zal gaan afzetten bij het beroemde Place de Cataluna, midden in Barcelona, van hier gaan we met de metro naar het stadion van FC Barcelona, Nou Camp. De meeste jongens hebben dit geweldige stadion nog nooit gezien. Hier aangekomen hebben we een rondleiding door het stadion. Het is een enorme voetbaltempel waarin meer dan 100.000 toeschouwers passen. We bekijken de tribunes, we staan bij de dug-outs, we krijgen de kapel te zien, de persruimtes etc. Het geheel laat een geweldige indruk achter bij de jongens. FC Barcelona is een enorme club. De rondleiding eindigt in de winkel, die net zo groot is al V en  D in Emmen.

Na het bezoek aan het stadion gaan wederom met de metro richting het centrum van Barcelona. De zon staat hoog aan de hemel en in de straten van Barcelona is het meer dan dertig graden. De jongens krijgen hier 2 ½ uur de gelegenheid om ronde te kijken, inkopen te doen etc. De Rablas, met zijn straatartiesten  en de vogel—en dierenmarktkramen worden niet vergeten. Om 18:15 uur brengt de bus ons weer naar Lloret de Mar, waar in het hotel, om 21:00 uur het diner nog op ons staat te wachten. Niet lang hierna gaan de meeste jongens, moe maar voldaan, naar hun kamer, waar niet lang hierna erg rustig is geworden.

 

Zondag 28-05-2006.

 

Voor de laatste wedstrijd vertrekken we om 07:55 uur met de bus richting Blanes om tegen de plaatselijke leeftijdgenoten van FC Blanes te spelen. We kunnen niet ontbijten maar krijgen vervolgens een lunchpakket mee. De wedstrijd staat gepland voor 09:00 uur. Wanneer we om 08:20 bij het stadionnetje aankomen, ligt het veld bezaaid met blauw/witte slingers en confetti. Het eerste team van FC Blanes is de voorgaande avond kampioen geworden en heeft  behoorlijk feest gevierd. Het veld, een kunstgrasveld,  moet eerst worden schoongemaakt. Hierdoor kunnen we pas om 11:00 uur spelen. We proberen de tijd door te komen door een bezoek te brengen aan het strand.

Om 11:00 uur wordt er dan eindelijk afgetrapt op een veld met een ondergrond waar bij ons in Nederland op wordt gehockeyd. Ook  de families Bos en Gerrit ten Voorde hebben ons wederom weten te vinden. Het wordt in de wedstrijd al snel duidelijk dat, de afgelopen week, de voorbereiding op de wedstrijd alsmede de omstandigheid aanleiding zijn dat we niet onze beste wedstrijd gaan spelen, terwijl onze tegenstanders bestaande uit technisch goede spelers dusdanig gemotiveerd zijn dat ze niet willen verliezen. De jongens van FC Emmen ogen moe en worden voortdurend afgetroefd door hun Spaanse leeftijdgenoten. Het is FC Blanes dat in de eerste helft verdiend op een 2-0 voorsprong komt. In de tweede helft biedt Emmen iets meer tegenstand. Het is Gerben Rog die iets terug kan doen. Met zijn score wordt het 2-1 in het voordeel van FC Blanes. Dit wordt tevens de eindstand.

De bus brengt ons vervolgens terug naar Lloret waar de jongens de middag wederom vrij kunnen besteden.

De meeste jongens gaan naar het strand, waar het erg druk is. Het dinerbuffet is wederom de afsluiter van de dag. Morgen maandag staat een bezoek aan het waterpark op het programma. De tijd gaat snel, het zit er bijna op.

 

Maandag 29-05-2006.

 

Voor vandaag staat het ontbijt gepland op 09:00 uur. Wanneer een ieder verder klaar is gaan we lopend naar WaterWorld, een groot waterpark met heel veel glijbanen etc. Het ligt op tien minuten lopen van ons hotel. Van 11:00 tot 16:00 uur vermaken de jongens zich uitstekend op de diverse glijbanen. Het weer werkt enorm mee want naar schatting is het deze dag ongeveer dertig graden. Te vroeg moeten we ons verzamelen om terug te gaan naar het hotel, omdat voor het diner de kamers opgeruimd moeten zijn en de koffers dienen ingepakt klaar te staan voor het vertrek voor morgenvroeg.

Om 20:30 uur gaan we voor de laatste keer naar het dinerbuffet. Ook deze keer staat er weer en keur van gerechten op ons te wachten. Om 21:30 uur is een ieder verzadigd en vindt de laatste dagelijkse evaluatie plaats. We zijn het er allemaal over eens dat we een geweldige week achter de rug hebben. De begeleiders worden verrast met een cd-box met de historie van het voetbal, namens de spelers aangeboden door aanvoerder Rick ten Voorde. Het geschenk wordt in dankbaarheid aanvaard. Een ieder gaat vervolgens vroeg naar bed. 

 

Dinsdag 30-05-2006

Om 04:10 uur worden we van het hotel afgehaald om vervolgens om 08:05 uur met het vliegtuig naar Nederland terug te keren. Om 11:20 uur landen we op Schiphol. Het is kwart over twee wanneer we door vele ouders weer worden verwelkomd bij het stadion van FC Emmen. Een ieder is moe maar zeer voldaan. Nog snel een aantal elftalfoto’s maken voor de sponsors van de showpakken en polo’s. Nadat er afscheid van elkaar wordt genomen gaat een ieder naar huis.

 

We kunnen terug kijken op een geweldige week die nog lang in onze herinnering zal blijven bestaan.

 

Het begeleidingsteam FC Emmen C1