Terug naar overzicht Terug

Michael Chacon tekent in Colombia


Michael Chacon zal zijn carrière voortzetten bij Atlético Nacional. De 26-jarige middenvelder was al in Colombia om de transfer af te ronden en nu neemt de Colombiaanse topclub hem definitief over van FC Emmen.

Via de jeugd van DZOH en VV Emmen kwam Michael bij FC Emmen. Vervolgens speelde hij tot 2015 in de gecombineerde jeugd van FC Emmen en sc Heerenveen, waarna hij een profcontract tekende bij FC Dordrecht. In 2017 keerde hij terug naar het oude nest in Drenthe, waar hij tot maar liefst 104 officiële duels kwam.

“Sportief gezien is het voor ons een pijnlijke transfer,” vertelt voorzitter Ronald Lubbers. “Er was geen enkele intentie om Michael naar een andere club te transfereren, totdat enkele weken geleden een topclub uit zijn geboorteland zich meldde. Een trein die misschien maar één keer voorbijkomt in je carrière. Als club hebben we daarom besloten om het morele aspect zwaarder te laten weten dan het zakelijke aspect. We wensen Michael heel veel succes bij deze geweldige uitdaging.”