Terug naar overzicht Terug

Michael Chacon keert terug op De Oude Meerdijk


Op 15 december 2020 speelde Michael Chacon zijn laatste wedstrijd op De Oude Meerdijk. Dit deed hij in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen (2-1). Een klein jaar later keert de middenvelder terug op De Oude Meerdijk, maar nu als tegenstander van de Emmenaren. Hij komt namelijk deze zaterdag op bezoek met zijn ploeg Excelsior.

In totaal kwam de Nederlander met Colombiaanse roots tot 104 wedstrijden in het eerste elftal van de Drentse formatie. “De periode in Emmen was voor mij gewoon een droom. Ik kwam op amateurbasis, om mezelf vervolgens in de basis te spelen. Uiteindelijk heb ik het gewoon tot de eredivisie gered”, aldus de trotse Chacon.

”In de eredivisie hebben we het bij vlagen ook gewoon goed gedaan. Dat was echt gewoon een droom die uitkwam. Ik heb een heel warm gevoel bij de club FC Emmen. Op een gegeven moment ging het ook bij de supporters leven. Heel Drenthe had het over FC Emmen. Kleine kinderen die allemaal met een rood-wit shirt rondliepen. Super mooi!”

Periode in Colombia
Toch liet de middenvelder het mooie Emmen achter zich om een prachtig avontuur aan te gaan in Colombia. Hij kwam in totaal tot tien wedstrijden voor Atletico Nacional. “Dit was gewoon een heel leuke ervaring. In het begin was het wel lastig, je moet aan alles wennen. Een nieuw land, nieuwe spelers en op een gegeven moment ging het steeds beter. Deze ervaring ga ik nooit meer vergeten.”

Onder trainer Alexandre Guimaraes werd de voormalig Emmenaar nog opgesteld. In die tien wedstrijden maakte de middenvelder één doelpunt. Maar onder de nieuwe trainer kwam hij niet meer in de plannen voor.

“Ik zag het al wel een beetje aankomen. Ik was een aankoop van Guimaraes. Onder de nieuwe trainer mocht ik blijven trainen, maar ik maakte geen deel meer uit van de wedstrijdselectie. Toen was de keuze voor mij vrij snel gemaakt om mijn contract te ontbinden.”

Ondertussen heeft de dynamische middenvelder het erg naar zijn zin in Rotterdam: “Ik ben direct goed opgevangen door de jongens. Helaas ben ik nog niet honderd procent fit, maar op zich gaat het tot dusver wel prima. We hebben een getalenteerde ploeg en nu is het voor ons zaak om dit ook in de grote wedstrijden te laten zien. Dat gaat met vallen en opstaan.”

Terug naar Emmen
Hij kijkt hij uit naar de ontmoeting met zijn oude ploeg: “Het is gewoon leuk om weer te spelen tegen je oude club. Emmen begon ook moeilijk aan het seizoen, maar zit nu in een lekkere flow. Het is aan ons om daar een eind aan te maken en ze pijn te gaan doen.”

Dan moeten de Rotterdammers wel beter voor de dag komen dan afgelopen weekend, toen ze de periodetitel misliepen vanwege een 4-1 nederlaag bij NAC Breda. Chacon: ”De eerste helft waren we gewoon niet goed aan de bal. De tweede helft begonnen we redelijk goed, maar kregen we een ongelukkig eigen doelpunt tegen. De uitslag was geflatteerd. De derde en vierde goal vielen snel na elkaar in de slotfase.”

Wat betreft een voorspelling van de wedstrijd meldt Chacon het volgende: “Sorry dat ik het moet zeggen, maar ik verwacht toch dat wij de drie punten mee gaan nemen.”

Nog meer oude bekenden
Voor Excelsior-speler Thijs Dallinga is het ook een weerzien met zijn oude ploeg. Hij speelde van 2012 tot 2018 voor FC Emmen. De inmiddels 21-jarige spits vertrok vervolgens naar Groningen en speelt sinds dit jaar voor ‘de Kralingers’. De jongeling doet het dit seizoen uitstekend en produceerde al negen doelpunten en drie assists.

Reuven Niemeijer, die in het seizoen 2019/2020 op huurbasis uitkwam voor FC Emmen, is de derde oude bekende die zaterdag weer te zien zal zijn op De Oude Meerdijk.

Tickets
Eindelijk kunnen ook supporters die geen sponsor of seizoenkaarthouder zijn weer naar de thuiswedstrijden van FC Emmen. Kortom: eindelijk weer écht samen terug naar De Oude Meerdijk! De vrije verkoop voor dit duel is inmiddels van start gegaan via www.fcemmen.nl/tickets.