Terug naar overzicht Terug

Marcel Seip matchwinner voor FC Emmen


FC Emmen heeft dit seizoen vele doelpuntenmakers maar de naam van Marcel Seip ontbrak nog op het lijstje. Daaraan is maandagmiddag een einde gekomen want de afgelopen zondag 33 jaar geworden Winschoter scoorde de enige en dus winnende goal in het duel tegen Jong FC Twente. Met de driepunter deed FC Emmen weer prima zaken want het verdrong FC Oss van de vijfde plaats.


FC Emmen trainer Joop Gall had de wedstrijd FC Volendam-Jong FC Twente van afgelopen vrijdag goed bestudeerd en had een prima Twentse formatie gezien die bovendien een 2-2 gelijkspel afdwong. Met een gerust hart af reizen naar de Grolsch Veste was er dus niet bij en dat gevoel werd nog eens extra versterkt door het wegens blessures afhaken van Boy Deul en Niek Vossebelt terwijl Frank Olijve een schorsing moest uitzitten. Een behoorlijke kwalitatieve aanslag dus op de selectie die verder al tijden Gaby Jallo en Sander Rozema mist. Maar ook met Jurjan Mannes, Bart de Groot en Leandro Resida in de basisopstelling bleef de ploeg vasthouden aan de lijn die naar de play offs voert. De minimale zege was dik verdiend alleen had het best wat ruimer kunnen uitvallen.

De ‘golden’ goal van Marcel Seip (midden).

Marcel Seip wordt gehuldigd, doelman Joël Drommel kijkt sip.

Alexander Bannink (links) speelde zijn 100e wedstrijd in het stadion waar zijn loopbaan begon.

FC Emmen zette vanaf de start druk op het Twentse doel en er werd vlot een trio hoekschoppen en kansjes afgedwongen. Bart de Groot, die voor de derde maal dit seizoen in de basis mocht beginnen, en Jurjan Mannes schoten van behoorlijke afstand over en een inzet van Cas Peters verdween via de handen van doelman Joël Drommel over het doel. Er kwamen meer mogelijkheden: Roland Bergkamp kreeg de voet er niet goed onder waardoor de bal een gemakkelijke prooi van de Twentse goalie werd en Tim Siekman werkte de bal uit de vierde corner van FC Emmen over. Dit gebeurde allemaal binnen de eerste tien minuten.

FC Twente deed na een kwartier iets terug met een schot van Jari Oosterwijk waar Marko Meerits geen probleem mee had. FC Emmen bezat een groot veldoverwicht maar de doelpunten waren duur deze middag. Spits Roland Bergkamp werkte zich een slag in de rondte zonder noemenswaardig effect terwijl Cas Peters tevergeefs bleef zoeken naar een ideale schotkans. Na een half uur had Leandro Resida een kans om de score te openen op een pass van de goed spelende Jurjan Mannes maar mikte over. Het spel werd er intussen niet beter op en dat beeld zette zich na de rust voort. Na een klein kwartier kwam de eindelijk bevrijdende treffer voor FC Emmen. Marcel Seip gaf zich zelf daarmee een verlaat verjaardagscadeau door van dichtbij de bal in te tikken. Doelpunten maken is niet echt zijn specialiteit, de laatste keer dat hij doel trof was in het seizoen 2012/13 toen in dienst van VVV-Venlo.

Jurjan Mannes heeft een zware last op zijn schouders te dragen.

Joop Gall wijst invaller Henk Bos de weg.

Cas Peters scoorde niet maar was er hier dicht bij.

De Emmer supporters zaten er in het zonnetje genoeglijk bij (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Door vaak slordige passing aan Emmer zijde kon Jong FC Twente af en toe wat dreiging veroorzaken maar echte, honderd procent kansen konden de Tukkers niet creëren. Een kwartier voor tijd leek FC Emmen eindelijk de score te verhogen maar deze keer trof Cas Peters de paal. De vier minuten extra tijd doorstond FC Emmen vervolgens goed met professioneel tijdrekken. Het nam met een 1-0 overwinning afscheid van een tegenstander waarvan in twee seizoenen vier maal werd gewonnen.

Jong FC Twente-FC Emmen 0-1. 58. Seip 0-1. Scgheidsrechter: Gerrets. Gele kaart: Schütte, Verlaan  (Jong FC Twente), Bergkamp (FC Emmen). Toeschouwers: 230.
Jong FC Twente: Drommel; Kwee, Verlaan, Van der Lely, Bleker, Hölscher, David, Soumaoro (65. Swieter), Schütte (65. Daniëls), Oosterwijk, Da Cruz.
FC Emmen: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Mannes (90. Misidjan), De Groot (69. Bos), Bannink, Resida (87. Laghmouchi), Bergkamp, Peters.