Terug naar overzicht Terug

Marcel Keizer nieuwe hoofdtrainer FC Emmen


Marcel Keizer is tot hoofdtrainer van FC Emmen voor het komende seizoen benoemd. Hij laat daarvoor zijn huidige functie als technisch-manager van SC Cambuur schieten om een eenjarige overeenkomst bij de club waarvoor hij ooit twee seizoenen voetbalde te tekenen. Tegelijk met de komst van Marcel Keizer werd René Grummel gepresenteerd als assistent-trainer. Grummel heeft negen seizoenen voor Emmen gespeeld en staat met 276 officiële wedstrijden als tweede genoteerd op de ‘eeuwige’ ranglijst van Emmen spelers. Binnenkort wordt er nog een assistent-trainer aan de technische staf van het volgende seizoen toegevoegd.


Directeur Wim Beekman geflankeerd door René Grummel (links) en Marcel Keizer (Foto: Bennie Wolbers).

Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers introduceert Marcel Keizer (Foto: Boudewijn Benting).

Marcel Keizer (rechts) hier actief voor Emmen.

De benoeming van Marcel Keizer (46) en René Grummel (46) was verrassend. In de media zoemde vooral de naam van Hans de Koning rond nadat Dick Lukkien had afgezegd. Met De Koning was wel gesproken maar hij paste volgens bestuursvoorzitter Ronald Lubbers toch niet helemaal in het profiel dat FC Emmen voor ogen had. Grummel is nu nog onderwijzer aan een basisschool maar heeft met zijn werkgever afgesproken er twee jaar tussen uit te mogen om zich fulltime met het voetbal bezig te houden.

René Grummel.

Marcel Keizer speelde in de seizoenen 2000/01 en 2001/02 voor Emmen en kwam destijds over van De Graafschap. Na gestopt te zijn werd hij trainer van prominente amateurclubs als Argon, Nijenrodes en UVS en was als trainer laatstelijk voor Telstar actief.