Marc Höcher velt FC Emmen

De wedstrijd Helmond Sport-FC Emmen was er weer eentje in waarop het klassieke gezegde ‘er had meer voor ons in gezeten’ van toepassing was. Tenminste wat FC Emmen betrof want de Helmonders waren uiteraard over het resultaat best tevreden. Invaller-coach Alami Ahannach kon een beetje teleurstelling dan ook niet onderdrukken. ,,Na de winst op Cambuur zijn we hier met een goed gevoel naar toe gegaan in de hoop dat hier vast te kunnen houden. Dat had ook gekund want nadat we kort na rust op 1-1 kwamen leek het eerder 1-2 dan 2-1 te worden. Toen dat laatste toch gebeurde hebben we alle risico’s genomen waardoor we achterin natuurlijk kwetsbaarder werden. Een gelijkspel zou ik echter een juiste verhouding hebben gevonden.” De nederlaag was voor FC Emmen was de veertiende van het seizoen waarmee het totaal van het afgelopen seizoen (13) al is overtroffen.
Met Guus de Vries weer in de ploeg trad FC Emmen de Helmonders aardig zelfbewust tegemoet. En omdat beide ploegen het zelfde spelsysteem hanteerden was het een aantrekklijk duel waarin nimmer verveling optrad. De eerste kansen waren voor Helmond Sport. Nyron Wau kreeg in de 11e en 20e minuut kansjes maar wilde het iets te mooi doen. Het eerste wapenfeit van FC Emmen was een schot van grote afstand van Niek Ripson waarmee doelman Robert van Westerop enige moeite had. Acht minuten later bediende Roy Stroeve met een steekpassje Robbie Haemhouts maar die mikte naast. Na goed een half uur spelen leidde een actie van Guus de Vries de achterstand voor FC Emmen in. In een poging de doorgebroken Wau af te stoppen haalde hij de Helmonder op de rand van het strafschopgebied onderuit. De vraag was of het er net in of net buiten was maar scheidsrechter Sanders loste dat probleem op door een strafschop te geven. De geboren Almeloër Marc Höcher klopte vervolgens Thomas Villadsen voor de eerste maal: 1-0. FC Emmen zette zich over deze tegenslag heen en kreeg voor de pauze nog twee mogelijkheden. Eerst eindigde een actie van Roy Stroeve in een hoekschop – de totale hoekschoppenverhouding was 7-2 in het voordeel van FC Emmen – en vijf minuten voor de rust werd Reza Ghochannejhad door Rick ten Voorde vrijgespeeld maar hij kon Van Westerop niet omspelen.
Wat FC Emmen betrof moest het dus evenals een week eerder tegen Cambuur dan maar in de tweede helft gebeuren. Het was opnieuw Rick ten Voorde (“Die gaat een grote toekomst tegemoet”, volgens Helmond Sport-trainer Jurgen Streppel) die met een fraaie slalom de Emmenaren terug in de wedstrijd bracht met zijn derde goal in twee duels: 1-1. FC Emmen trok de wedstrijd naar zich toe en Helmond Sport leek rijp voor een tweede tegengoal. In de 59e minuut liep FC Emmen echter opnieuw tamelijk onverwachts averij op. Na een onvoldoende weggewerkte bal uit het Emmer strafschopgebied ving Höcher de bal op en joeg het ding zonder aarzelen hoog in de hoek: 2-1.
Met twee wissels, Geoffrey Verweij voor Michael van der Kruis en Rogier Krohne voor Niek Ripson, probeerde Alami Ahannach alsnog een puntje aan zijn debuutwedstrijd over te houden. Door de omzettingen werd het ploegverband er niet beter op en Helmond Sport kon er mede daardoor nog een aantal malen gevaarlijk uit komen. Ook FC Emmen kreeg kansjes via Reza Ghoochannejhad, Geoffrey Verweij en Rick ten Voorde maar wederom Marc Höcher deed twee minuten voor het einde voor hoe het wel moest. Hij deed met zijn derde goal van de avond de wedstrijd definitief op slot.

Helmond Sport-FC Emmen 3-1. 33. Höcher (strafschop), 52. Ten Voorde 1-1, 59. Höcher 2-1, 88. Höcher 3-1. Scheidsrechter: Sanders. Gele kaart: De Vries (FC Emmen). Toeschouwers: 2289.
Helmond Sport: Van Westerop; Joppen, Paardekoper, De Bock, Lammens, Van Leerdam (58. Lettinga), Guyo Velasco, Van de Gevel (66. Suart), Höcher, Chida, Wau (80. Andrade).
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Quedraogo, Van der Kruis (69. Verweij), De Vries, Ripson (79. Krohne), Huisman de Jong, Haemhouts, Ten Voorde, Stroeve, Ghoochannejhad.