Terug naar overzicht Terug

Marc Boele directeur Coöperatie Eerste Divisie


Boele is vanaf 2004 werkzaam bij de KNVB waar hij de afgelopen vier jaren de rol van hoofd Marketing & Sponsoring heeft vervuld. Tijdens deze periode heeft Boele zich hoofdzakelijk toegelegd op invulling van sponsoring en sponsorbeleid, het mede vormgeven en positioneren van OnsOranje en het MVO beleid van de KNVB. In de periode voor 2004 was Boele werkzaam bij Atos Origin en Philips.
Naast de verantwoordelijkheid voor het dagelijks bestuur van de CED zal Marc Boele zich onder meer bezig houden met de acquisitie van commerciële partners en het verder uitwerken van nieuwe commerciële proposities voor de huidige partners van de Jupiler League. Dit met het uiteindelijke doel de Jupiler League verder te professionaliseren.
Marc Boele over zijn aanstelling: “De Jupiler League is zonder meer de kweekvijver van voetbaltalent in Nederland. Vele internationals zijn er groot geworden. Een competitie die gezien kan worden als ambitieus, inventief en vooral toegankelijk. Ik ben dan ook bijzonder trots op het feit dat ik in de rol van algemeen directeur en bestuurder van de CED een bijdrage mag leveren aan de verdere professionalisering van de competitie. De ervaring die ik de afgelopen 10 jaar binnen het voetbal op heb mogen doen, neem ik mee naar deze nieuwe uitdaging.”
“We zijn erg blij dat Marc Boele als directeur de divisie komt versterken met zijn specifieke kennis en ervaring op het gebied van sportsponsoring. Verdere professionalisering van de Jupiler League is een belangrijke voorwaarde voor strategische groei van alle clubs binnen de divisie”, aldus Edwin Mulder, Voorzitter van de Raad van Commissarissen CED.
 
 
 Marc Boele (Foto: KNVB).