Terug naar overzicht Terug

Maatschappelijke module FC Emmen Voetjebal afgerond


Op 12 mei vond de laatste training van FC Emmen Voetjebal plaats in sporthal Meerdijk. Tien trainingen lang hebben de Voetjeballers, samen met papa of mama, meegedaan aan de speciaal ontwikkelde lessen voor kinderen van twee tot en met vijf jaar.

Gemotiveerd als altijd kwamen de Voetjeballers naar sporthal Meerdijk om mee te doen aan de laatste training van deze maatschappelijke FC Emmen Voetjebal module. Zoals gewoonlijk begon de les met het wakker schudden van de voeten en de benen. Eenmaal wakker was het tijd voor de warming-up! Traditioneel klonk het dierennummer door de sporthal en onze Voetjeballers wisten precies wat ze moesten doen: lopen als een beer of stampen als een olifant. Dit werd dan ook met veel plezier gedaan.

Vervolgens was het tijd voor het voetbal-specifieke onderdeel van de training. Fanatiek werd de klassieke schaarbeweging geoefend en dankzij een paar goede tips van trainster Alice kregen veel kinderen dit al snel onder de knie. Tijdens het tweede gedeelte van de training ruilden de Voetjeballers de bal in voor een ballon. Het doel was simpel: probeer de ballon hoog te houden in de lucht! Na afloop van de training ontvingen de deelnemers hun welverdiende certificaat. Deze werd uitgereikt door niemand minder dan FC Emmen-mascotte SIBI. Hiermee kwam deze maatschappelijke module van Voetjebal definitief tot zijn einde.

Nieuwe module
In september start een nieuwe module van FC Emmen Voetjebal. De exacte data zijn nog niet bekend. Wil je als eerste op de hoogte zijn, stuur dan een mail naar [email protected].

Over Voetjebal
Voetjebal is een ouder-kind spelconcept van Voetjebal Nederland waarbij de ouders tijdens de trainingen actief meedoen. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met een van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spelplezier ligt. Tijdens de Voetjeballessen wordt ruimschoots gebruik gemaakt van vrolijke muziek waardoor de les een swingend karakter krijgt. Deze module had Voetjebal een extra maatschappelijk tintje. Het grootste gedeelte van de deelnemers deed mee dankzij Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld. Hierdoor konden kinderen uit een gezin met geldzorgen kosteloos meedoen aan FC Emmen Voetjebal.