Een volgende stap…

Een volgende stap…

FC Emmen is meer dan voetbal. En dat wil het door middel van de samenwerking met het UWV en USG Restart laten zien. Onder begeleiding van gecertificeerde jobcoaches van USG Restart wordt er met individuen, met een WIA-uitkering of Wajong-uitkering, getracht een volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te zetten. Voor de ene persoon is vrijwilligerswerk een eerste stap, terwijl een ander gaat voor een stageplek of werkervaringsplek. Toch blijft het ultieme doel om een betaalde baan te vinden door het netwerk van FC Emmen in te zetten.

Tijdens het (individuele) traject wordt elk individu begeleid door een jobcoach van USG Restart. Elk individu en daarmee het traject is ander. De ene persoon heeft hulp nodig bij het opstellen van een cv, de ander heeft hulp nodig bij het vinden van een passend bedrijf, terwijl weer iemand anders een opleiding dient te volgen voor zijn of haar volgende stap.

Ook worden er allerlei trainingen en workshops aangeboden die gericht zijn op de ontwikkeling van elk individu. Van social media training tot het opstellen van een cv. Het komt allemaal voorbij. De theorie wordt gecombineerd met een beweegactiviteit. En juist het sporten wordt als middel ingezet om de deelnemers op te frissen en men weer in contact te laten brengen met anderen. Sport beoefenen levert namelijk op een zeer laagdrempelige manier sociale contacten op.


uwv-logo-4

Adres
De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
7825 SG Emmen 

Openingstijden 
De Oude Meerdijk 
ma. t/m vr. 
9.00 – 17.00 uur

Contact 
0591-670670
0591-621048
[email protected]