Samen staan we sterker dan alleen!

52100173_421192398621149_1513128669281779712_n

Samen staan we sterker dan alleen! 

Eenzaamheid onder senioren is een veelbesproken thema in Nederland. Toch wordt de echt eenzame oudere niet bereikt of gevonden omdat sociaal contact niet vanzelfsprekend is. In samenwerking met Huize Odoorn, een dagbesteding in Odoorn, en het VSBfonds is het project ‘Samen staan we sterker dan alleen’ ontwikkeld.

Elke maand wordt er een gezellige of leerzame activiteit georganiseerd, waarbij de ouderen die graag meer sociale contact willen op doen, worden uitgenodigd. De ouderen – inmiddels een groep van 75 – zijn opgespeurd uit alle hoeken en gaten in Drenthe. Om het mogelijk te maken dat de ouderen altijd en overal kunnen komen is het vervoer, indien gewenst, geregeld. Daarnaast zijn ook al de eerste onderlinge vriendschappen gesloten.

Naast de maandelijkse activiteit loopt een intensief begeleidtraject gestart waarbij er structurele borging wordt gezocht voor het tegengaan van eenzaamheid. Zo begeleiden wij ouderen naar bijvoorbeeld een visvereniging als er interesse is in vissen. Kortom, samen staan we sterker dan alleen!

Wat is eenzaamheid?

Stel je eens voor: zonder rollator kom je buiten de deur niet meer ver. Maar familieleden en vrienden zijn overleden. De buurtsupermarkt heeft zijn deuren gesloten. En de kinderen wonen niet in de buurt.

Trouwens, je kinderen val je sowieso niet graag lastig met jouw sores, want zij moeten ook hun eigen boontjes doppen met drukke banen en kleine kinderen. En eigenlijk schaam je je ook een beetje dat je je alleen voelt en dat alles niet meer zo makkelijk gaat als vroeger. Je hebt de wijkverpleger en schoonmaakhulp echt nodig, maar zelfs die zijn vaak te druk voor een kopje koffie.

huize-odoorn
logorgb

Adres
De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
7825 SG Emmen 

Openingstijden 
De Oude Meerdijk 
ma. t/m vr. 
9.00 – 17.00 uur

Contact 
0591-670670
0591-621048
[email protected]