Terug naar overzicht Terug

Lorens wint Open Drents Kampioenschap FIFA op PS4


Afgelopen weekend vond het Open Drents Kampioenschap FIFA 21 op de PlayStation4 plaats. Maar liefst tachtig deelnemers gingen de strijd aan om zichzelf tot FIFA-kampioen van Drenthe te kronen.

Het ging puur en alleen om de persoon achter de knoppen, want iedereen speelde met hetzelfde team: FC Emmen. En niet zomaar FC Emmen, maar met een flinke upgrade vanwege het systeem ’90 algemeen’. Daardoor was Michael de Leeuw net zo goed als Lionel Messi. Bovendien waren ook de nieuwste aanwinsten, zoals Kerim Frei en Jean-Pierre Rhyner, beschikbaar.

Na de poulefase en de eerste knock-out ronde bleven aan het eind van de zaterdag nog 32 deelnemers over. Op zondag bleven na knock-out wedstrijden uiteindelijk vier spelers over: Bart, Ricco, Lorens en Nanko. Uiteindelijk werd Lorens tot Drents kampioen gekroond, door in de finale met 3-0 te winnen van Nanko.

Bart, Ricco, Lorens en Nanko vielen allemaal in de prijzen, maar als winnaar van het toernooi mocht Lorens als eerste kiezen. Hij koos voor het FC Emmen-shirt, waarna nummer twee Nanko de XL FUT-kaart koos. Als nummer drie op het podium koos Ricco voor de FC Emmen-voetbal. Tot slot ontving Bart een FC Emmen-sjaal. Via de deelactie op Instagram vielen ook deelnemers Kai-Le en Ryan in de prijzen.

FC Emmen esports feliciteert alle winnaars en wil alle tachtig deelnemers bedanken voor hun deelname!

Komend weekend vindt het toernooi opnieuw plaats, maar dan op de Xbox. Je hebt nog tot zaterdag 30 januari om je op te geven voor het Xbox-toernooi via deze link!