Terug naar overzicht Terug

Life Goals Festival Emmen op De Oude Meerdijk


Vrijdag 30 juni stond in en rondom het stadion van FC Emmen alles in het teken van het Life Goals Festival. Dit festival is speciaal voor verschillende organisaties uit de gemeente Emmen die zich richten op dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematiek en mensen die bekend zijn bij de reclassering. Daarnaast mogen ook alle deelnemers meedoen van al bestaande Life Goals-groepen uit heel Nederland. Het festival bestond uit twee onderdelen. De deelnemers konden kiezen om deel te nemen aan de sportdag, bestaande uit boksen, beachvolleyballen en Jeu de Boules of om mee te spelen in het voetbaltoernooi. In totaal trok het festival ongeveer vijftig deelnemers. Deze deelnemers kwamen onder andere uit Hoorn, Nijmegen en Dordrecht.


Alle deelnemers verzamelden zich rond 10.30 uur op De Oude Meerdijk, waarna alle sporten om 11.00 uur begonnen. De sportdag was in handen van de buurtsportcoaches van de gemeente Emmen en FC Emmen Naoberschap verzorgde het voetbaltoernooi. Bij het voetbaltoernooi streden de teams in een poule van vijf om de prijzen. Alle teams speelden één keer tegen elkaar, dit betekende dus dat ieder team aan het einde van de dag vier wedstrijden had gespeeld.

De wedstrijden werden volgens het schema afgewerkt en al snel bleek dat alle teams vol voor de winst zouden gaan. Er werd fanatiek gespeeld, maar wel volgens de regels. Enkele wedstrijden gingen gelijk op, maar ook hier en daar noteerden de teams een hoge uitslag. Plezier stond te allen tijde voorop tijdens dit voetbaltoernooi en dat was ook te merken bij de deelnemers. Je zag de lach op de gezichten van de deelnemers en er werd genoten van de mooie acties, doelpunten en reddingen.

Ondertussen werd er ook fanatiek gesport op de sportdag. Dit werd gedaan in twee groepen waarbij beide groepen iedere sport één keer mochten ervaren. Ook deze deelnemers genoten van de dag en waren op een leuke manier met en tegen elkaar aan het sporten.

Na afloop van de sportdag en het voetbaltoernooi was het tijd voor de prijsuitreiking. Deze prijsuitreiking werd gedaan door niemand minder dan wethouder Pascal Schrik van de gemeente Emmen. Alle deelnemers kregen een medaille als beloning voor hun deelname aan het Life Goals Festival. De nummers één, twee en drie van het voetbaltoernooi kregen een beker uitgereikt door de wethouder. Op nummer drie zijn de Nyma Boys uit Nijmegen geëindigd. De tweede plek ging naar de Nyma Legends, ook uit Nijmegen, en de grote winnaar van dit voetbaltoernooi is Wij voor de Jeugd uit Dordrecht. Al met al wordt door zowel de buurtsportcoaches uit de gemeente Emmen als FC Emmen Naoberschap teruggekeken op een geslaagde dag!