Knappe zege O16 in Groningen

FC Emmen O21 ging afgelopen zaterdag hard onderuit in Breda. De ploeg van trainer Theo ten Caat verloor met 6-0 van NAC Breda. FC Emmen O21 kwam totaal niet in de wedstrijd en verloor de wedstrijd al in de eerste helft, waar het met een 3-0 achterstand ging rusten. Ook in de tweede helft was de thuisploeg sterker en maakte het nog drie doelpunten.

FC Emmen O18 herpakte zich van de uitnederlaag bij Telstar O18 en versloeg op De Oude Meerdijk Koninklijke HFC O18 met 5-0. Al in de tweede minuut kwam het team van trainer Wietse de Blois door een treffer van Jorn Hekkert op een 1-0 voorsprong. Na 25 minuten spelen werd de voorsprong verdubbeld door Stan van Manen, die na een mooie aanval raak kopte. Na een kwartier in de tweede helft besliste invaller Silvinho Ibrahim met de 3-0 de wedstrijd. Het slotakkoord was voor Jorn Hekkert. Met twee treffers en dus een hattrick bepaalde hij de eindstand op 5-0.

FC Emmen O16 boekte een knappe overwinning in Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd koploper FC Groningen O16 met 1-4 verslagen. Beide ploegen kregen in de beginfase een paar goede kansen, maar doelpunten vielen er nog niet. Namens de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten was Wesley Kuiper het dichtste bij een treffer, maar zijn schot ging voorlangs. Toch viel er vlak voor de rust een doelpunt. Aanvoerder Luan Conen kopte raak uit een hoekschop en zo gingen de Emmenaren met een 0-1 voorsprong aan de thee. In de beginfase van de tweede helft had FC Emmen O16 het even moeilijk en moest het al snel de gelijkmaker incasseren. Maar al snel na de 1-1 kwam FC Emmen O16 weer op voorsprong dankzij een doelpunt van spits Chiel Sunder. Even later werd het zelfs 1-3; Driven Drenthe schoot met buitenkant rechts de bal schitterend in de bovenhoek. De wedstrijd leek beslist, helemaal toen Wesley Kuiper acht minuten voor tijd de bal van afstand over de keeper heen schoot. Het werd een prachtige middag voor FC Emmen O16, met een 1-4 zege in Groningen.

FC Emmen O15 won op het veld van DVC’59 (de wedstrijd werd door omstandigheden gespeeld in Nieuw-Dordrecht) met 3-0 van Zeeburgia O15. Jeremiah Usmany werd de grote man met drie treffers. Het was een rommelige wedstrijd op een net veld, aldus trainer Robin Poeste. De eerste kans kwam na twintig minuten spelen en meteen was het raak. Jeremiah Usmany onderschepte de bal en schoot vervolgens de 1-0 binnen. Een minuut later was het al 2-0 door opnieuw Jeremiah Usmany. De tweede helft werd een vechtwedstrijd, maar FC Emmen O15 gaf weinig tot niets weg. Uit een goede counter maakte Jeremiah Usmany zijn derde van de middag en zette hij met een hattrick de 3-0 eindstand op het scorebord.

FC Emmen O14 nam het thuis op tegen NEC O14 en won met 3-1. Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten uit Nijmegen in de tweede helft nog wel op een 0-1 voorsprong. FC Emmen O14 gaf niet op en al snel viel de 1-1 dankzij Sem Alberda. De Emmenaren gingen door en via treffers van aanvoerder Guido Mulder en Jayden Gopal werd er een knappe 3-1 zege behaald.

FC Emmen O13 weet weer wat winnen is. Na drie nederlagen won de ploeg van trainer Jordan Poeste met 5-1 van Schalkhaar O13. FC Emmen O13 kwam sterk uit de kleedkamer en stond na tien minuten al op een 2-0 voorsprong. Tijs Pullen en Thomas Gruppen waren trefzeker. In de tweede helft ging de thuisploeg door met scoren. Na de 3-0 van Bereket Birhane maakte Tijs Pullen zijn tweede van de wedstrijd. Na de ereteffer van Schalkhaar O13 scoorde invaller Jim Wenekamp nog de 5-1.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 ging op bezoek bij SC Heerenveen O12, terwijl FC Emmen O11 het thuis op nam tegen PEC Zwolle O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.

Foto’s: Jasper Boer & Jari Leijssenaar