Terug naar overzicht Terug

Keepers baren Paul Krabbe zorgen


 


Hoewel de ziekenboeg bij FC Emmen de laatste weken aan het leeglopen was met het herstel van Guus de Vries en Robbie Haemhouts heeft trainer Paul Krabbe wel een keepersprobleem. Sander Danes, na de blessure van Thomas Villadsen de nummer één, heeft last van een opspelende lies en zijn optreden staat allerminst vast. Hij wordt vandaag en eventueel vrijdag behandeld maar mocht het advies negatief luiden zal jeugddoelman Pieter IJzerman, in de rangorde de nummer vier van FC Emmen en in de ogen van Krabbe nog te licht, aan de bak moeten. Niet spelen zullen in elk geval Joos Valgaeren (knie) en Tim Matavz (enkel). 
,,BV Veendam zal gemotiveerd zijn en mijn spelers moeten daar een antwoord op hebben”, kenschetst Paul Krabbe de situatie voorafgaande aan de derby. Een redenering waar geen speld is tussen te krijgen. Bij hem leeft in ieder geval het derby gevoel wel. ,,We hebben daar natuurlijk over gesproken. We hebben veel spelers die van buiten de regio afkomstig zijn maar ik heb ze op het hart gedrukt dat ze rekening met de omstandigheden dienen te houden. Het is een wedstrijd met eigen wetten en regels.” 
Wat de vorm van de dag betreft maken de ploegen elkaar overigens weinig. FC Emmen heeft vier punten uit de laatste zes wedstrijden en BV Veendam twee uit de laatste vijf. In het voordeel van BV Veendam spreekt zonder twijfel dat het thuis moeilijk is te kloppen. Alleen de eerste thuiswedstrijd, tegen Cambuur, ging verloren, daarna bleef de ploeg in eigen huis ongeslagen. De laatste zege van FC Emmen in Veendam dateert van 19 maart 2004 toen het 3-1 voor de Drenten werd.
Scheidsrechter is Jack van Hulten die dit seizoen zes wedstrijden in de Jupiler League heeft gefloten. In die zes won de uitspelende club nooit. Van Hulten fluit de Drentse Groninger derby voor de derde maal in zijn loopbaan. Eerder was dat op 26 augustus 2000 het geval toen Emmen thuis met 4-0 won en op 22 april 1998 eindigde Veendam-Emmen in 3-3.