Terug naar overzicht Terug

Kampioen ondanks nederlaag in Eindhoven


We zijn kampioen! Op bezoek bij FC Eindhoven verloren we weliswaar met 1-0, maar omdat concurrent FC Volendam punten liet liggen, werd er in Eindhoven ons kampioensfeest gevierd!

De 450 meegereisde Emmenaren in het uitvak, die zich vanaf het begin af aan lieten horen, zagen de thuisploeg al heel vroeg voor hun neus op voorsprong komen. Jasper Dahlhaus stoomde op aan de linkerkant, dribbelde de zestien in en schoot raak in de verre hoek. Zo stond de ploeg van Dick Lukkien al na een dikke minuut op achterstand.

Een flinke tegenvaller, maar zoals de supporters zongen: ‘Een Emmenaar zal altijd blijven strijden.’ Dat deden we uiteraard ook. De eerste poging was van Jari Vlak, bij een aanval die werd ingeluid door goed werk van Lucas Bernadou. Het schot van Vlak was hard, maar ging over het Eindhovense doel.

Kort daarna kreeg Reda Kharchouch een enorme kans. Hij dook op voor het Eindhovense doel, maar in de één tegen één met Nigel Bertrams kwam de keeper als winnaar uit de strijd. In de tegenaanval werd Eindhoven gevaarlijk, maar greep Lorenzo Burnet nog net op tijd in.

De Drenten zochten wel naar de goal, maar achterin bleef het oppassen. Zo moest Michael Brouwer binnen één minuut driemaal optreden, wat hij uitstekend deed. Eerst voorkwam hij twee keer dat Charles Andreas Brym tot scoren kwam, daarna greep hij in op een inzet van Jens van Son.

Ondertussen klonk vanuit het uitvak ‘Kampioenen, kampioenen, kampioenen, olé olé!’ FC Volendam was namelijk op achterstand gekomen in Dordrecht. De Volendammers moesten winnen, anders was de uitslag in Eindhoven al niet meer beslissend. Het werd daar zelfs 2-0, maar kort daarna 2-1. Zo gingen we rusten in de wetenschap dat we virtueel kampioen waren. Maar virtueel is niet definitief!

De gelijkmaker blijft uit
De tweede helft begon goed. Via Kharchouch en Bernadou belandde de bal bij Burnet, die met een laag schot de verre hoek zocht. Zijn inzet ging echter voorlangs. Het was een flitsend begin van het tweede bedrijf, maar het duurde ruim een kwartier tot we de volgende kans noteerden. Het was Kharchouch die een vroege voorzet van Bernadou achterwaarts probeerde te koppen, maar Bertrams redde.

In de slotfase zetten de Emmenaren nog aan om een treffer te forceren. De ingevallen Metehan Güçlü kopte een corner van Peter van Ooijen, een andere invaller, in het zijnet. Ook zag Vlak een afstandsschot op het dak van het Eindhovense doel belanden. Het bleef echter bij 1-0 totdat scheidsrechter Joey Kooij floot voor het eindsignaal.

Omdat FC Volendam op bezoek bij FC Dordrecht met 3-2 verloor, zijn we ondanks de nederlaag niet meer te achterhalen door de concurrentie en pakken we voor het eerst in onze historie een kampioenschap in het betaalde voetbal! Gefeliciteerd, Emmenaren!

De spelersbus arriveert naar verwachting rond 2.30 uur bij stadion De Oude Meerdijk, houd onze social media in de gaten. Zaterdag aan het eind van de middag organiseren we nog een groot feest met huldiging op het #HIERKOMIKWEG-plein. Meer informatie daarover volgt nog.

FC Eindhoven – FC Emmen: 1-0
2. Dahlhaus 1-0

FC Eindhoven: Bertrams; Peijnenburg, Seedorf, Amevor; Van Son (65. Verreth), Vermeulen, Dahlhaus (86. Van Rosmalen), De Keersmaecker (86. Oostenbrink); Brym (81. Bogaers), Van der Sande (87. Ogenia), Sleegers.

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet (84. Hardeveld); Vlak (84. Apau), O. El Azzouzi, Bernadou (77. Assehnoun); Mendes, Kharchouch (69. Güçlü), Toufiqui (69. Van Ooijen).

Statistieken:
Schoten: 13-11
Schoten op doel: 6-2
Balbezit: 38-62
Corners: 4-7