Kai Huisman schiet FC Emmen naar oefenzege

FC Emmen heeft een oefenduel tegen Heracles Almelo 2 met 2-1 gewonnen. Beide Emmer treffers werden door spits Kai Huisman gescoord.

Hoewel FC Emmen trainer Dick Lukkien er aanvankelijk vanuit ging tegen het eerste team van Heracles Almelo te oefenen, vormde een mix van routiniers en beloften de tegenstander. Met spelers als Samuel Armenteros, Peter van Ooijen, Brahim Darri, Daryl van Mieghem en Wout Droste stond er bij de Almeloërs genoeg kwaliteit in het veld om het FC Emmen lastig te kunnen maken. Tot veel meer was de thuisclub in het Polman stadion echter ook niet in staat. De beide ingezette Emmer keepers hadden dan ook weinig of geen lastige klussen op te knappen. FC Emmen was overigens verre van compleet want de selectie was in het begin van de week door een griepgolfje getroffen mede waardoor Lukkien op een negental spelers geen beroep deed. Daarbij was ook aanvoerder Sander Rozema die tot zijn verbazing een schorsing van drie oefenwedstrijden had gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart einde juli in een oefenduel tegen Jong AZ.

06-10-2016: Voetbal: Heracles Almelo - FC Emmen: Almelo Oefenwedstrijden 2016-2017

Issa Kallon bijt zich in zijn tegenstander (Sander Thomas) vast.

Henk Bos slalomt door de Heracles defensie.
Er kan gelachen worden (Foto’s: Roel Bos/sportfoto.org)

In de eerste helft waren weinig kansen te aanschouwen. FC Emmen had er eentje in de tiende minuut toen Kai Huisman bij de tweede paal in leek te tikken maar doelman Michael Brouwer op zijn weg vond. Huisman was kort voor rust wel succesvol toen hij een voorzet van Henk Bos binnen tikte. FC Emmen leek met die 0-1 stand te gaan rusten maar incasseerde op slag van rust de gelijkmaker. Centimeters buiten het zestienmetergebied was een overtreding op Samuel Armenteros begaan en de vrije trap werd door Peter van Ooijen ineens ingeschoten. Na de pauze zette FC Emmen meer druk en dat leverde al spoedig succes op. Twee minuten na de hervatting kreeg Kai Huisman de bal aangespeeld en knalde de bal buiten bereik van de doelman in de rechter bovenhoek: 1-2. In het resterende deel van het duel kreeg FC Emmen nog kansjes via Frank Olijve en Youri Loen die niet werden benut. De laatste handeling van de wedstrijd was een kopbal van Pascal Huser die net over de lat vloog.

polman1

Nande Wielink dekt Samuel Armenteros.

polman2

Kans voor Justin Mulder (21) maar zonder succes.

Heracles Almelo-FC Emmen 1-2. 41. Huisman 0-1, 44. Van Ooijen 1-1, 47. Huisman 1-2.
FC Emmen: Sietsma (46. Elmali); Klok, Wielink, Siekman, Fleuren, Bos, Olijve (77. Baric), Loen, Mulder, Huisman (70. Huser), Kallon.