Terug naar overzicht Terug

Jupiler League clubs kiezen AFAS ERP Software


 

Aansluitend op het rapport ‘Structurele verbetering financiële positie betaald voetbal organisaties’ van de werkgroep Vermeend hebben alle clubs uit de Jupiler League reeds in een vroeg stadium concreet actie ondernomen om de financiële situatie binnen hun divisie te verbeteren. Door een unieke combinatie van ondersteunende mensen en middelen  streven de Jupiler League clubs naar een vergaande verbetering inzake het nemen van verantwoorde financiële beslissingen.  


 “Ten eerste is er voor gekozen om middels Ooijendijk Financial Services (OFS), de benodigde financiële kennis in huis te halen voor wat betreft collectieve financiële ondersteuning. Peter Ooijendijk komt per 1 juli a.s. over van KNVB Licentiezaken en is hierdoor uitstekend in staat onze clubs gericht te ondersteunen met bijvoorbeeld de benodigde financiële rapportages”, aldus Patrick Brand, Directeur Coöperatie Eerste Divisie (CED).

 “Ten tweede is de keuze voor en implementatie van AFAS Profit Online bij alle Jupiler League clubs een enorme stap voorwaarts in het meer uniform inrichten van het ondernemingsprocesbeheer bij onze Betaald Voetbal Organisaties”.De visie van AFAS op ondernemingsprocesbeheer en de geïntegreerde ERP oplossing die deze visie kracht bij zet zal de fundamenten van de administratieve organisatie van de clubs versterken. Op basis hiervan bouwen de clubs gezamenlijk door richting een verantwoorde en stevige positie binnen het betaald voetbal.