Terug naar overzicht Terug

Joop Gall heeft een goed gevoel


”Ik ben uiteraard zeer benieuwd hoe we uit de winterstop zijn gekomen. Door die afkeuringen is er geen sprake van enig ritme maar we moeten gelijk aan bak in de derby tegen SC Veendam. Dat is heel wat anders dan het oorspronkelijk schema in 2013 dat toen drie achtereenvolgende thuiswedstrijden telde. Je had toen wat krediet kunnen opbouwen, maar afgelastingen in deze tijd van het jaar zitten er natuurlijk altijd in. Maar op basis van wat ik tot nu toe heb gezien, heb ik zeker een goed gevoel. Met de komst van Tom Hiariej en Matias Jones hebben we ook een kwaliteitsinjectie gekregen waarbij Hiariej een ervaren speler is. Jones is jonger en heeft nog wat tijd nodig om zich aan te passen.”
Het tweetal van FC Groningen gehuurde toptalenten staat uiteraard aan de Langeleegte in de basisformatie. Daarnaast vervangt Kevin Görtz de geschorste linkerverdediger Jorrit Kunst. De volgende elf spelers worden aan de start verwacht: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Hiariej, Mamedov, Metaj, Wijks, Weghorst, Jonas. Ze zullen het moeten opnemen tegen een SC Veendam dat net voor de winterstop in grote vorm was. ,,Het is vooral mentaal een sterk team”, volgens Gall. ,,Ook een hecht team. Thuis hebben we er van gewonnen door vooral strijd te leveren. In de eerste helft was dat toen nog niet zo zichtbaar maar na de rust wel en hebben we ook verdiend gewonnen.”
Van het blessurefront is het goede nieuws dat Alexander Bannink weer volop meetraint. Yannick de Wit is echter de komende weken uitgeschakeld na een scheurtje in de hamstrings te hebben opgelopen in de beginfase van het oefenduel in Erica. Rutger Worm zit er ook weer aan te komen maar dat gaat toch nog wel een paar weken duren voordat hij weer helemaal fit is. Verder zijn Randel Shakison, Marijn Sterk en Bart de Groot de langdurig geblesseerden.   


Meestal wordt de derby geleid door ervaren scheidsrechters maar daarvan is deze keer afgeweken. SC Veendam-FC Emmen wordt gefloten door Richard Martens die pas vijf wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Hij vervangt de oorspronkelijk aangestelde Rutger Bekebrede.