Terug naar overzicht Terug

Jong SC Heerenveen paar maten te groot voor beloften


 Het met tien contractspelers aangetreden SC Heerenveen was op alle fronten beter tegen een Jong FC Emmen dat zich naar vermogen verweerde maar in aanvallend opzicht niets had in te brengen. Bij de Emmenaren speelden Martijn Kamps en Kevin Görtz elk een uur mee na herstelt te zijn van de griep. Verder was Howard Nedd op proef: een jongeling die ooit bij Feyenoord in de jeugdopleiding heeft gezeten en korte tijd in Engeland voor Bedford Town speelde. In de zomer van 2008 was hij bij de beloften van Ajax op proef.
SC Heerenveen kwam op het kunstgras van Oudehaske al in de eerste minuut op voorsprong en voegde daar voor de rust nog twee aan toe. Doelpuntenmakers waren de Braziliaan Pedro Beda en Reza Ghooochannejhad (2). Na de pauze waren Samuel Armenteros, Samir Basli, Xander Houtkoop en Robin Huisman de Jong succesvol.
Jong FC Emmen: Hofkamp (46. Koops); De Jonge, Görtz (61. Moolhuizen), Wolbers, Bergsma, Kamps (61. Madani), Hoolsema (71. Nedd), Nedd (46. Fidom, Göbel (71. Stoker), De Blok, Stoker (46. Schonewille).


 

 Kevin Görtz (rechts) met twee Heerenveners in de buurt.

 

Frank Hoolsema (midden) in een luchtduel verwikkeld. 

 

Steven de Blok speelde negentig minuten.

 

Gill Göbel lijdt balverlies. 

 

Howard Nedd wordt geschaduwd door de scheidsrechter.