Terug naar overzicht Terug

Jong FC Twente volgende uitdaging voor FC Emmen


Vol verwachting klopt ons hart na de daverende 6-0 zege op MVV Maastricht. Een ideale start in de nieuwe periode die een vervolg kan krijgen in de komende thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Waarbij wel dient te worden opgemerkt dat Jong FC Twente een andere tegenstander is dan MVV dat al in de problemen zat voor het naar Emmen kwam en met nog grotere problemen weer naar huis ging. Een hoge uitslag neerzetten zal daarom geen doelstelling kunnen zijn maar drie punten halen wel.

Jong FC Twente is de dichtstbijzijnde tegenstander voor FC Emmen is, een soort derby dus. Niet zo lang geleden waren SC Veendam, PEC Zwolle en SC Cambuur nog de naaste buren maar die hebben om uiteenlopende redenen de Jupiler League vaarwel gezegd. De talenten uit Enschede acteren wat wisselvallig maar moeten wel hoger worden ingeschat dan MVV Maastricht. Jong FC Twente won bijvoorbeeld de uitwedstrijden tegen Almere City en RKC Waalwijk en speelde uit gelijk tegen Telstar. Het verloor echter ook met 5-1 bij Jong Ajax.

Resultaten moeten ook in perspectief worden gezien. Dat geldt zeker ook voor het duel tegen MVV waarbij FC Emmen goed op stoom kwam na een rode kaart voor de tegenstander. Nu is een man-meer situatie niet altijd voordelig maar bij FC Emmen werkte het deze keer perfect. Jong FC Twente verloor afgelopen maandag in Enschede met 2-0 van titelkandidaat Roda JC met 2-0 en ook die wedstrijd werd beïnvloed door een rode kaart. De Twentse debutant Brem Soumaoro kreeg in de eerste helft direct rood en kort daarop scoorde Roda JC de eerste treffer.

Bij de talenten van Ajax, PSV en FC Twente wordt veel gewisseld met keepers. Ze hebben nogal wat sluitposten in dienst en die krijgen in de Jupiler League speeltijd. Bij FC Twente wisselen Filip Bednarek en Sonny Stevens elkaar af. Waarbij ogenschijnlijk een onderscheid in uit- en thuiswedstrijden wordt gemaakt. Zo heeft de Pool Filip Bednarek alleen de uitwedstrijden van Jong FC Twente gekeept terwijl Sonny Stevens de man voor de thuiswedstrijden is. Volgens deze logica staat Bednarek dus in Emmen in de goal. Topscorer van de ploeg is Jari Oosterwijk met vier treffers, hij stond tegen Roda JC niet in de basis maar kwam in de tweede helft aan bod.

Met Cas Peters en Jurjan Mannes heeft FC Emmen twee spelers onder contract die vorig seizoen in Jong Twente speelden. FC Emmen won in Enschede (2-1) met bij Jong FC Twente Cas Peters in de basis terwijl Jurjan Mannes net zijn basisplaats had verloren. In de return in Emmen, 2-0 winst voor FC Emmen, stond Mannes wel in de basis terwijl Peters na lang blessureleed mocht invallen. 


Bij FC Emmen keert Alexander Bannink terug in de basis na een wedstrijd wegens een pijnlijke rug te hebben uitgezeten. Jurjan Mannes moet daardoor op de bank beginnen. Frank Olijve, Marcel Seip en Danny Menting zijn geblesseerd terwijl Elson Almeida is geschorst.
Opstelling: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.