Jong FC Emmen zegeviert in 'kleine derby'

De 2-1 zege van Jong FC Emmen op BV Veendam kwam heel wat moeizamer tot stand dan een week eerder toen Cambuur Leeuwarden met 5-2 werd geklopt. De Veendammers werden pas in de voorlaatste minuut op de knieën gedwongen ondanks het feit dat ze een uur lang met tien man moesten spelen wegens twee maal geel voor Alair Cruz Vicente die er in slaagde de kaarten in een tijdsbestek van tien seconden te krijgen.
Het was een spannende derby die het aankijken volledig waard was. De start was voor de thuisploeg want al in de vierde minuut rondde Jan Stoker voorbereidend werk van Gill Göbel prima af: 1-0. Een kwartier later verscheen Rick ten Voorde alleen voor doelman Remco van der Veen na een pass van Jeroen Bergsma maar de Veendammer goalie zegevierde. In de 32e minuut kreeg Cruz Vicente zijn eerste gele kaart na een forse overtreding op Göbel en was zo gefrusteerd dat hij onmiddellijk een tweede kaart achter aan kreeg. Het maakte BV Veendam echter eerder sterker dan zwakker want FC Emmen kwam in de slotfase van de eerste helft behoorlijk onder druk te staan. Doelman Pascual Koops kon kort voor rust nog een inzet van Haaye Feenstra keren maar moest in de 45e minuut toch buigen. Marciano Vermeer beging een overtreding die met een strafschop werd bestraft plus een gele kaart. Stef van der Velden benutte de strafschop.
Na de pauze leek Jong FC Emmen van zins om snel op voorsprong te komen. De mogelijkheden daartoe waren er ook maar Wesley Wakker, net naast, en Rick ten Voorde, die zijn schot door de keeper met de voet zag worden gekeerd, waren niet succesvol. BV Veendam kwam weer onder de druk vandaan en accentueerde dat met een schot van Roy van Dalen in de 66e minuut op de paal. De Emmer doelman Pascual Koops hoefde over werk niet te klagen maar bleef keurig overeind. De slotfase was weer voor Jong FC Emmen. Gill Göbel zag een inzet op de lat belanden en invaller Jos Fidom miste een opgelegde kans. In de 89e minuut viel de beslissing. Jan Stoker stond mede aan de basis en Rick ten Voorde maakte het af: 2-1.
Jong FC Emmen-Jong BV Veendam 2-1. 4. Stoker 1-0, 45. Van der Velden 1-1 (strafschop), 89. Ten Voorde 2-1. Scheidsrechter: Serik.
Jong FC Emmen: Koops; Vermeer, Wolbers (76. Fidom), Schonewille (46. Van den Berg), Oosting (72. Schijff), Hoolsema, Göbel, Bergsma, Ten Voorde, Wakker, Stoker.