Jong FC Emmen wint paastoernooi Sallandia

Volgens het deelname formulier nam Jong FC Emmen aan het Paastoernooi van de Deventer voetbal vereniging Sallandia deel maar in werkelijkheid waren met Jeroen Bergsma en Jesper Voorintholt slechts twee beloften van de partij. De overige selectieleden waren A- en B-junioren. Het belette FC Emmen niet om het toernooi te winnen.
De eerste wedstrijd tegen Jong Heracles eindigde in een nederlaag na het nemen van strafschoppen. Jeroen Bergsma had voor de 1-1 gezorgd maar na het einde van de reguliere speeltijd miste hij de beslissende strafschop. Vervolgens werd zaterdag hoofdklasser Go Ahead Kampen met 3-2 geklopt. De Emmenaren werden vlot met een 2-0 achterstand geconfronteerd maar kwamen na de rust door twee treffers van Wesley Wakker op gelijke hoogte. Wouter van Aanholt zorgde voor de 3-2 eindstand. In de laatste poulewedstrijd werd Victoria Boys met 6-0 overklast. Jordy Beeksma uit een penalty, Jeffrey Visser en Wesley Wakker schoten FC Emmen naar een 3-0 voorsprong waarna B-junior Rick ten Voorde een hattrick voor zijn rekening nam. Bij een 6-0 voorsprong werd het duel gestaakt omdat de Victoria Boys te veel aanmerkingen op de leiding hadden.
FC Emmen stond met Jong AGOVV in de finale. Jordy Beeksma scoorde al na vijf minuten de 1-0 maar een rode kaart voor Frank Schijff zorgde er voor dat de Apeldoorners weer in de wedstrijd kwamen. Kort voor rust werd de gelijkmaker gescoord wat ook de eindstand werd. De strafschoppen waren vervolgens bij Jong FC Emmen beter verzorgd.
De selectie bestond uit: Pieter IJzerman, Pascual Koops, Jeroen Bergsma, Frank Schijff, Wouter van Aanholt, Camiel Fidom, Mattheus Moolhuizen, Robert Schonewille, Wesley Wakker, Jordy Beeksma, Jeffrey Visser, Emiel de Vries, Lars van der Berg, Rick ten Voorde, Dries Jan Bal en Yannis Kazantzis.