Jong FC Emmen wint ook tweede competitiewedstrijd

Jong FC Emmen heeft na de 0-11 overwinning tegen Jong Achilles’29 van vorige week ook haar tweede wedstrijd in de beloftencompetitie gewonnen. In stadion De Oude Meerdijk wonnen de Emmenaren vanmiddag met 4-0 van Jong PEC Zwolle. Alle doelpunten werden in de eerste helft gescoord.

Twee weken geleden kwam Jong FC Emmen al in de vierde minuut op een 0-1 achterstand in een oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle. Uiteindelijk werd die wedstrijd nog wel met 2-1 gewonnen. Vandaag startte de thuisploeg beduidend beter en in de derde minuut scoorde Henk Bos al het eerste doelpunt.

De Zwollenaren konden het hoge baltempo van Jong FC Emmen niet aan en amper vijf minuten later scoorde Jafar Arias de 2-0. De spits is op dreef, in de wedstrijd tegen Jong Achilles’29 scoorde hij al vijf keer.

De Drenten, onder leiding van Casper Goedkoop, speelden goed positiespel en legden veel energie in de wedstrijd. Daardoor stonden ze binnen een half uur al 3-0 voor, toen ook Alexander Bannink een doelpunt voor zijn rekening nam. De nummer 10 speelde 45 minuten mee na lang blessureleed. Het is nog onduidelijk of hij fit genoeg is voor de wedstrijd tegen De Graafschap komende vrijdag.

Nog voordat de spelers aan de thee gingen maakte Emil Bijlsma de 4-0 voor Jong FC Emmen en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de beginfase van de tweede helft kregen de Emmenaren een aantal kansen om de score nog verder uit te bouwen, maar zonder succes. Toch kwamen de Drentse beloften niet meer in de problemen. Ze kwamen goed in de duels en bij lange ballen werd voortdurend de tweede bal gewonnen.

Jong FC Emmen is met deze tweede overwinning uitstekend begonnen aan de beloftencompetitie. Zaterdag 1 september oefenen de Drenten om 12:00 uur tegen Jong Cambuur. De competitie wordt hervat op 17 september, met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Jong FC Emmen 4 – 0 Jong PEC Zwolle