Jong FC Emmen wint Grote Geert toernooi

Na de 1-0 zege vrijdag op gastheer WKE stond Jong FC Emmen op een warme zondagmiddag in de eindstrijd van het Grote Geert (ook bekend als de grootvader van Joseph Oosting) toernooi tegenover de andere plaatselijke hoofdklasser SVBO. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1. De jonge Emmenaren, alleen Ronald Breinburg stak er wat leeftijd betreft boven uit, namen al in de derde minuut een voorsprong toen de goed spelende Marcel Pannekoek een verdedigingsfoutje afstrafte. Daarna viel er in de eerste helft niet veel te beleven. In het laatste half uur van de tweede helft liep Jong FC Emmen naar een grote voorsprong. Bas Dost maakte er na een uur spelen 2-0 van op aangeven van Edgar Bernhardt en scoorde ook de 3-0 in de 70e minuut. Björn Zwikker schreef de 4-0 (72e) op zijn naam waarna SVBO iets terug kon doen. Tim Siekman veroorzaakte een strafschop en Toine Loves passeerde daaruit doelman Lennon Ebeltjes: 4-1. Marcel Pannekoek nam naast de openingsgoal ook het laatste doelpunt voor zijn rekening waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, Breinburg, Bergsma (78. De Almeida), Siekman; Schepers, Zwikker, Huizenga; Bernhardt, Dost (81. De Groot), Zwikker (78. Van der Weide), Pannekoek.

Marcel Pannekoek (links) en Ronald Breinburg (rechts) lijken beiden te koppen.

Bas Dost en Björn Zwikker lopen deze keer voor niets.

Edgar Bernhardt breekt door en de meegelopen Bas Dost scoort uit deze actie de 2-0.

Lennon Ebeltjes kan de strafschop niet stoppen. Jeroen Bergsma (4) en Berry Schepers (6) kijken toe.

Een partijtje zitvoetbal met Björn Zwikker in balbezit (Foto’s FC Emmen Media.)