Jong FC Emmen verslaat WKE

Jong FC Emmen heeft plaatsgenoot WKE in een oefenduel met 2-0 geklopt. Matchwinner was Gill Göbel die beide treffers voor zijn rekening nam. Bij Jong JC Emmen speelde de Poolse aanvaller Piotr Bajdziak mee die deze week wordt getest. Hij kwam op dit niveau aardig mee maar kon niet echt laten zien een mogelijke versterking voor de eerste selectie te zijn. Vijf minuten na de rust werd hij bovendien gewisseld op dringend advies van scheidsrechter Boekholt na een opstootje dat niet veel om het lijf had. In de eerste helft was dat ook WKE aanvoerder Berend Oosting over komen.
De eerste helft was het aantrekkelijkste deel van de partij. Aan de zijde van Jong FC Emmen was Gill Göbel de opvallendste speler. Hij schoot na een kwartier spelen de 0-1 vanaf net buiten het strafschopgebied binnen. Tien minuten voor de rust werd een schot van hem door WKE doelman Raymond Beukeveld tot hoekschop verwerkt en zes minuten voor de pauze scoorde de voormalige ACV’er zijn tweede treffer. Jos Fidom was nadrukkelijk bij de voorbereiding betrokken. Het was overigens geen eenzijdige wedstrijd maar Jong FC Emmen doelman Sander Danes stond enkele malen een treffer van de gastheren in de weg. De tweede helft was een tikkeltje rommeliger met wel enkele gevaarlijke momenten voor beide doelen maar verdere doelpunten bleven uit.
WKE-Jong FC Emmen 0-2. 15. Göbel 0-1, 39. Göbel 0-2. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 200.
Jong FC Emmen: Danes: De Jonge, Görtz (60. Moolhuizen), Wolbers (75. Vermeer), Siekman, Hoolsema, Fidom (65. Stoker), Bergsma (52. Madani), Göbel (75. Prijs), Krohne, Bajdziak (50. Wakker).