Jong FC Emmen verliest op de Langeleegte

Jong FC Emmen moest voor de tweede maal dit seizoen de meerdere in Jong BV Veendam erkennen. De thuiswedstrijd ging met 1-0 verloren en op een nog steeds koude dinsdagavond werd het opnieuw een Veendammer zege: 2-0.
In de eerste helft was de thuisclub de betere ploeg. Het doelpunt in de 23e minuut van ex-Titan spits Martin Kiewiet gad de verhouding dan ook weer. Na de pauze was het echter een ander verhaal. De Emmenaren domineerden, kregen een handvol kansen maar Veendam doelman Hindrik Snijders liet zich niet passeren. Het begon al in de 46e minuut met een kans voor Mark Veldmate die vrij voor Snijders niet tot scoren kwam. Later kreeg Veldmate opnieuw een goede mogelijkheid terwijl René Wessels ook zeker drie doelrijpe kansen kreeg. In de 90e minuut schoot Kristian Westerveld nog een vrije trap op de paal. Op dat moment was de stand reeds 2-0 want in de 80e minuut had Karim Bizimana de voorsprong verdubbeld.
Jong FC Emmen: Peek; Blaauw (46. Schenkel), Bosman, Westerveld, Tieltjes; Kamps, Huizinga, Van Eeken: Wessels, Doorn (66. Manning), Veldmate.