Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen verliest nipt in Leeuwarden


Jong FC Emmen heeft maandagmiddag de eerste nederlaag in het huidige seizoen geleden. In Leeuwarden werd met 2-1 van Jong SC Cambuur verloren nadat de rust met een dubbelblanke stand was ingegaan.


Jong FC Emmen begon best goed, zette druk en kreeg ook enkele kleine kansen. Zo was Justin Mulder een keertje gevaarlijk via een uitval maar kon de Leeuwarder doelman Waterberg niet passeren. Na verloop werd de thuisclub echter iets sterker en had meer aandeel in het spel. Dat uitte zich onder meer in een schot op de paal. De rust ging dus in met een 0-0 stand. Na de thee begon SC Cambuur beter maar juist op een moment dat Jong FC Emmen meer grip op de wedstrijd kreeg, sloeg de thuisclub twee maal toe via Rowdy van der Putten. Jong FC Emmen legde zich hier niet bij neer en kwam in de slotfase nog terug tot 2-1. Een via Derian Reinders en Josip Baric opgezette aanval werd door Arjen Hagenauw keurig afgerond: 2-1.

Tweeling

Bij Jong FC Emmen speelde in de tweede helft de tweeling Sebastian en Alexander Afussi mee. Het tweetal is nog tweedejaars A-junior. Het duo heeft al een aardige internationale loopbaan achter de rug. Zo zijn ze beiden in het bezit van een Amerikaans en Deens paspoort en hebben in die landen ook gevoetbald. De broers, die voorlopig met de A-junioren mee trainen, hebben ook nog in Spanje gespeeld. Ze zijn bij FC Emmen beland na een tip van FC Groningen.
Jong Cambuur-Jong FC Emmen 2-1. Van der Putten 1-0, Van der Putten 2-0, Hagenauw 2-1.

Jong Cambuur: Waterberg, Anderson, El Baad, Klos, Blackson, Schols (Van Iperen), Van Warven, Masek (Magan), Berisha (Constancia), Van der Putten (Van Roeden) en Hoefdraad (Hassan).
Jong FC Emmen: Elmali; Bouws, Wielink, Komduur (46. Sebastian Afussi), IJzerman, Nijkamp, Baric, Reinders, Mulder, Hagenauw, Metaj (46. Alexander Afussi).